Ζωντανό βίντεο στο YouTube από drones

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2015 15:27
UPD:15:27
dji.com

Η κινεζική εταιρεία θεωρείται ένας από τους ισχυρότερους «παίκτες» στον χώρο των εμπορικά διαθέσιμων drones, που απευθύνονται σε μεγάλο εύρος πελατών, από χομπίστες μέχρι αγρότες, δημιουργούς ταινιών κ.α.

A- A A+

Ποικιλία δυνατοτήτων διαθέτουν τα νέα drones (quadcopters) της DJI, τα οποία παρουσιάστηκαν πρόσφατα: όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, το Phantom 3 είναι σε θέση να κρατάει τη θέση του χωρίς να απαιτείται GPS (κάτι που το βοηθά πολύ όσον αφορά στη λειτουργία του σε εσωτερικούς χώρους), ενώ η εφαρμογή ελέγχου του δίνει τη δυνατότητα μετάδοσης ζωντανού streaming video στο YouTube.

Η κινεζική εταιρεία θεωρείται ένας από τους ισχυρότερους «παίκτες» στον χώρο των εμπορικά διαθέσιμων drones, που απευθύνονται σε μεγάλο εύρος πελατών, από χομπίστες μέχρι αγρότες, δημιουργούς ταινιών κ.α. Σημειώνεται ότι drone της εταιρείας ήταν αυτό που πρόσφατα – νωρίτερα μέσα στο έτος- συνετρίβη στον κήπο του Λευκού Οίκου.

Η DJI αποκάλυψε δύο εκδόσεις του αεροσκάφους, που παρέχουν διαφορετικές δυνατότητες καταγραφής βίντεο. Το Phantom 3 Professional, κόστους 1.259 δολαρίων, μπορεί να τραβήξει βίντει 4Κ σε 30 frames/ δευτερόλεπτο, ενώ το το Phantom 3 Advanced (999 δολάρια) τραβάει βίντεο 1080p, στα 60 frames/ δευτερόλεπτο- ανάλυση χαμηλότερη, αλλά πιο ενδεικνυόμενη για slo-mo effects (δυνατότητα που υπάρχει και στο Professional).

Οι φακοί των δύο μοντέλων είναι καλύτερα προσαρμοσμένοι στα δεδομένα συνθηκών χαμηλού φωτισμού από παλαιότερα αεροσκάφη, ενώ το νέο λογισμικό επιτρέπει στους χρήστες τους να καταδεικνύουν τα καλύτερα σημεία κατά την καταγραφή του βίντεο, διευκολύνοντας το γρήγορο edit.

Σύμφωνα με την DJI, το βίντεο μπορεί να «streamάρεται» στο YouTube στα 720p όταν το drone είναι σε απόσταση μέχρι 1,6 χλμ από τον χειριστή, χωρίς lag, κάτι που το καθιστά ιδανικό για χρήση από δημοσιογράφους ή από εργαζομένους σε χώρους κατασκευών/ εξορύξεων. Επίσης, η εταιρεία προωθεί επίσης τις δυνατότητες πτήσης των νέων μοντέλων σε εσωτερικούς χώρους. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται δύο ultrasonic αισθητήρες που παρέχουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το σε τι απόσταση βρίσκεται το έδαφος, διευκολύνοντας την απο/προσγείωση.

Προτεινόμενα για εσάς