Γαλλία: Χάκερ του Ι.Κ. «χτύπησαν» το τηλεοπτικό δίκτυο TV5 Monde

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2015 06:59
UPD:14:58
EPA/DOMINIC FAVRE
A- A A+

Στόχος ηλεκτρονικής επίθεσης από χάκερ της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έγινε χθες το βράδυ το γαλλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο TV5Monde, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μεταδώσει το πρόγραμμά του και να χάσει για πολλές ώρες τον έλεγχο των ιστοσελίδων του.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, γύρω στις 22:00 (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Ελλάδας). Το TV5Monde ανέκτησε από τα μεσάνυκτα τον έλεγχο των σελίδων του στο Facebook, όμως ο ιστότοπός του παρέμενε «σε συντήρηση» γύρω στις 05:00 (06:00 ώρα Ελλάδας). «Ανακτήσαμε τον έλεγχο στο Facebook και το Twitter», δήλωσε λίγο πριν από τις 02:00 ο διευθυντής του TV5Monde Ιβ Μπιγκό, ο οποίος ανέφερε ότι η επίθεση είχε «ασύλλυπτη ισχύ» και ότι η επιστροφή στην ομαλότητα «θα απαιτήσει ώρες, ακόμη και ημέρες».

Όλες οι εκπομπές του TV5Monde διακόπηκαν από χθες στις 22:00 μέχρι σήμερα γύρω στη 01:00 (τοπική ώρα). Στο λογαριασμό του TVMonde στο Facebook οι χάκερ ανήρτησαν έγγραφα τα οποία εμφάνισαν ως δελτία ταυτότητας και βιογραφικά Γάλλων στρατιωτικών που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εναντίον του Ι.Κ..

REUTERS

«Στρατιώτες της Γαλλίας, κρατηθείτε μακριά από το Ισλαμικό Κράτος! Έχετε την ευκαιρία να σώσετε τις οικογένειές σας, επωφεληθείτε. Στο όνομα του φιλέσπαγχνου Αλλάχ, το ΚυβερνοΧαλιφάτο συνεχίζει να διεξάγει τον κυβερνοτζιχάντ του εναντίον των εχθρών του Ισλαμικού Κράτους», ανέφερε μήνυμα που αναρτήθηκε στο Facebook.

Στο ίδιο μήνυμα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατηγορείται ότι διέπραξε «ένα ασυγχώρητο λάθος» διεξάγοντας «έναν πόλεμο που δεν χρησιμεύει σε τίποτε». «Γι' αυτό και οι Γάλλοι έλαβαν τα δώρα του Ιανουαρίου στο Charlie Hebdo και το Hyper Casher», ανέφεραν οι χάκερ παραπέμποντας στις αιματηρές επιθέσεις εναντίον του εβδομαδιαίου σατιρικού περιοδικού και του εβραϊκού σούπερ-μάρκετ που στοίχισαν τη ζωή σε 17 ανθρώπους.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή