Σαουδική Αραβία: Οι βομβαρδισμοί στην Υεμένη θα διαρκέσουν μέχρι να αποκατασταθεί η ασφάλεια

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015 13:09
UPD:13:16
REUTERS/Khaled Abdullah
A- A A+

Οι βομβαρδισμοί θα διαρκέσουν «έως ότου αποκατασταθεί η ασφάλεια» στην Υεμένη δήλωσε ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν Μπεν Άμπντελ Αζίζ. Η Σαουδική Αραβία ηγείται αραβικού συνασπισμού ο οποίος ξεκίνησε την Πέμπτη αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον θέσεων των σιιτών ανταρτών Χούτι.

«Η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι να εκπληρώσει τους στόχους της: οι πολίτες της Υεμένης να απολαμβάνουν εκ νέου την ασφάλεια» επισήμανε ο Σαλμάν.

Ο Σαουδάραβας μονάρχης προέβη στις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνόδου των ηγετών των χωρών-μελών του Αραβικού Συνδέσμου, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθούν κυρίως τα θέματα της συγκρότησης μιας κοινής στρατιωτικής δύναμης και της σύρραξης στην Υεμένη και η οποία θα διαρκέσει 2 ημέρες στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου.

Λίγο νωρίτερα ο εμίρης του Κουβέιτ δήλωσε κατά τη διάρκεια της Συνόδου ότι οι μαχητές Χούτι στην Υεμένη συνιστούν μια απειλή για ολόκληρη την περιοχή.

«Οι ραγδαίες εξελίξεις που καταγράφονται στην Υεμένη συνιστούν απειλή για την ασφάλειά μας» υπογράμμισε ο σεΐχης Σάμπαχ αλ Άχμαντ αλ Σάμπαχ.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή