ΕΠΟ: Βαριά τιμωρία της ΑΕΚ για τη διακοπή στον αγώνα Κυπέλλου

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 12:15
UPD:12:21
INTIME SPORTS/LATO KLODIAN
A- A A+

Με τις αναμενόμενες κυρώσεις, δηλαδή αφαίρεση βαθμών, πρόστιμο και τιμωρία της έδρας τιμώρησε την ΑΕΚ η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ για τη διακοπή του αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, μετά την εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, ενώ το παιχνίδι κατακυρώθηκε με 3-0 στους «ερυθρόλευκους».

Να σημειωθεί πάντως ότι βάσει κατηγορητηρίου η Ένωση θα μπορούσε να έχει υποστεί ακόμη πιο βαριά τιμωρία, δηλαδή αφαίρεση βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πολύ μεγαλύτερο πρόστιμο. 

Η ΑΕΚ θα εκτίσει την ποινή της έδρας στον αγώνα με τον Άλιμο για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου και στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ, ενώ από τους 62 βαθμούς θα βρεθεί στους 59 και στο +13 από τη δεύτερη Παναχαϊκή και το +14 από τον τρίτο Απόλλωνα Σμύρνης. 

Η απόφαση:

«Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ με την υπ΄ αριθμ. 116/26.03.2015 απόφασή της δέχεται ότι η εγκαλουμένη ΠΑΕ ΑΕΚ τέλεσε τις αποδιδόμενες σ’ αυτή πράξεις και επιβάλλει:

α) Για την 1η πράξη (άναμμα καπνογόνων, καύση πανό) χρηματική ποινή χιλίων (1.000) ευρώ.

β) Για την 2η πράξη (χρησιμοποίηση δεικτών λέιζερ) χρηματική ποινή χιλίων (1.000) ευρώ.

γ) Για την 3η πράξη (ρίψη φωτοβολίδας καμπύλης) χρηματική ποινή δυο χιλιάδων (2.000) ευρώ.

δ) Για την 4η πράξη (είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο-βιαιοπραγίες) αα) Χρηματική ποινή δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ ββ) ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δυο (2) αγωνιστικών.

ε) Για την 5η πράξη (υπαίτια διακοπή αγώνα Κυπέλλου) αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον πίνακα βαθμολογίας του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει.

Δέχεται ότι ο αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας ΑΕΚ-Ολυμπιακός στις 11/3 διακόπηκε από υπαιτιότητα της εγκαλουμένης ΠΑΕ και κατακυρώνει αυτόν υπέρ της αντίπαλης ομάδας με τέρματα 0-3. Ορίζει συνολική χρηματική ποινή δεκαεπτά χιλιάδων (17.000) ευρώ.»

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις