Χεζμπολάχ: Άδικη η επίθεση στους σιίτες Χούδι στην Υεμένη

Η λιβανική οργάνωση καλεί τη Σαουδική Αραβία να σταματήσει τις επιχειρήσεις
Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 16:42
UPD:17:45
REUTERS/KHALED ABDULLAH
A- A A+

Άδικη επίθεση την οποία πρέπει η Σαουδική Αραβία να σταματήσει αμέσως χαρακτήρισε τη στρατιωτική επέμβαση κατά των φιλοϊρανών σιιτών ανταρτών Χούδι, στην Υεμένη η λιβανική Χεζμπολάχ.

Η οργάνωση, επίσης ριζοσπαστική σιιτική και αντιδυτική, τόνισε ότι η επίθεση θα αναζωπυρώσει την ένταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

REUTERS

Στο ζήτημα της Υεμένης, οι κυβερνήσεις του σιιτικού Ιράν και του κατά πλειονότητα σιιτικού Ιράκ, καθώς και η κυβέρνηση Άσαντ της Συρίας, της οποίας τα περισσότερα στελέχη είναι αλαουΐτες (παραλλαγή του σιιτικού Ισλάμ), στέκονται, μαζί με τη Χεζμπολάχ, ενάντια στη συμμαχία σχεδόν σύσσωμου του σουνιτικού Ισλάμ (που είναι το πλειοψηφικό στον πλανήτη) κατά των σιιτών ανταρτών της Υεμένης.

Οι τελευταίοι έχουν καταλάβει την εξουσία στην κατά πλειονότητα σουνιτική αυτή χώρα από τον Ιανουάριο, ενώ έχουν καταλάβει από τον Σεπτέμβριο την πρωτεύουσα Σαναά.

Οι σουνιτικές χώρες, από το Μαρόκο και το Σουδάν έως την Τουρκία και το Πακιστάν, έχουν εκφραστεί θετικά για την επέμβαση υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη, ενώ εννέα εξ αυτών συμμετέχουν άμεσα στις επιχειρήσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή