Σιγή ιχθύος για τη λίστα μεταρρυθμίσεων

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015 12:30
UPD:15:09
SOOC/Konstantinos Tsakalidis
A- A A+

Εν αναμονή της σημερινής τηλεδιάσκεψης του Euroworking Group, κατά τη διάρκεια της οποίας θα εξεταστoύν η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και οι ανάγκες της σε ρευστό το αμέσως προσεχές διάστημα, τελούν στην κυβέρνηση.

Σήμερα το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αναμένεται να εξετάσει και το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα ποσού ύψους 1,2 δισ. ευρώ, από το ΤΧΣ, θέμα που θα απασχολήσει και τη συνεδρίαση του EWG

Από την πλευρά του το Μαξίμου τηρεί σιγή ιχθύος για την τελική λίστα με τις μεταρρυθμίσεις, προσχέδιο των οποίων συζητήθηκε τόσο στο δείπνο εργασίας στην καγκελαρία και θα συζητηθεί και σήμερα στην ομάδα εργασίας του Eurogroup, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Χθες σε μια εμφανή κίνηση να χαμηλώσoυν τους τόνους, κυβερνητικές πηγές, κράτησαν αποστάσεις από τη δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη ότι «δεν θα συμβεί και τίποτε» αν, για παράδειγμα σε Μύκονο και Σαντορίνη υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ.

Σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, όσα είπε η κ. Βαλαβάνη, περί αύξησης του ΦΠΑ σε ορισμένα «κοσμοπολίτικα νησιά», απηχούν προσωπικές σκέψεις της Νάντιας Βαλαβάνη και δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία τέτοια συζήτηση.

Παράλληλα, το Μαξίμου αποφάσισε να φέρει προς συζήτηση στη Βουλή την παράταση της δανειακής σύμβασης που υπέγραψε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να καταδειχθεί «ότι καμία δέσμευση δεν υπάρχει και απλά δίνεται ο χρόνος για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη». Μια συμφωνία που ακύρωσε το email Χαρδούβελη θέτοντας μια εθνική μεταρρυθμιστική ατζέντα.

Χθες το βράδυ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, διασταύρωσαν, μέσω του twitter, τα ξίφη τους με αφορμή τις σημερινές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου.

«Θερμή παράκληση προς συναρμόδιους: Οι εθνικές επέτειοι στο μέλλον να εορτάζονται στο μέλλον, διαφορετικά. Με λιγότερα έξοδα και χωρίς πολύ «ταρατατζούμ», έγραψε ο κ. Παπαδημούλης για να εισπράξει την άμεση απάντηση της κ. Δούρου η οποία έγαρψε: «Θερμή παράκληση προς τιτιβίζοντες: Τα πολιτικά ζητήματα δεν λύνονται με 140 χαρακτήρες. Άλλο η πολιτική άλλο η αυτοπροβολή...». Κατόπιν τούτου ο κ. Παπαδημούλης, «αποχώρησε» με ένα «λυπάμαι πολύ...».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή