Νίκη τίτλου ο Ολυμπιακός, 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015 18:32
UPD:19:03
INTIME SPORTS/LATO KLODIAN

Στιγμιότυπο από τον αγώνα.

A- A A+

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε ακόμη ένα δύσκολο εμπόδιο στην πορεία του προς τον φετινό τίτλο, εκείνο του Αστέρα Τρίπολης την αντίσταση του οποίου έκαμψε στο Φάληρο με 2-0 στο πλαίσιο της (εξ αναβολής) 26ης αγωνιστικής.

Με δεδομένη την αφαίρεση των τριών βαθμών από τον Παναθηναϊκό, από τον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται πια  στο +6 ενώ έχουν και παιχνίδι λιγότερο, αλλά και το ευνοϊκό πρόγραμμα ως το τέλος του πρωταθλήματος, η πειραϊκή ομάδα «αγκάλιασε» από σήμερα το πρωτάθλημα.

Αντίθετα με πολλούς από τους φετινούς εντός έδρας αγώνες τους, οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, άσκησαν μεγάλη πίεση στον Αστέρα που δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και αφού στο 4ο λεπτό ο «κεραυνός» του Μιλιβόγεβιτς έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι, στο 13΄ άνοιξαν το σκορ.

Σε μια άρτια δομημένη επίθεση Μασουακού και Αφελάι άλλαξαν την μπάλα από αριστερά, ο Ολλανδός διεθνής έβγαλε τη σέντρα στη μεγάλη περιοχή, ο Χάρα μπερδεύτηκε αλλά ο Ντομίνγκες που έγινε αποδέκτης της απέφυγε δύο αντίπαλους και με αριστερό βολέ την έστειλε στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου στο 13΄, παρότι στη γραμμή ήταν στημένοι Γκοϊάν και Σανκαρέ.

Το γρήγορο προβάδισμα έφερε όμως εφησυχασμό στις τάξεις των παικτών του Ολυμπιακού, που ανεξήγητα χαλαροί έδωσαν δικαίωμα στον Αστέρα να βγει μπροστά και να απειλήσει. Τα μαρκαρίσματα έγιναν υποτονικά και οι Αρκάδες κρατούσαν πια μπάλα και  έβρισκαν χώρο, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν κλασική ευκαιρία, με τους γηπεδούχους να έχουν ακόμη μία καλή ευκαιρία στο 40΄, όταν η κεφαλιά του Μποτία σχεδόν άγγιξε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έγινε ακόμη πιο γρήγορος, ο Αστέρας πίεσε και απείλησε δύο φορές με τον Μπαράλες (48΄, 55΄) και ο Βίτορ Περέιρα θορυβημένος έκανε διπλή αλλαγή στο 56΄ με τους Εντινγκά, Φορτούνη να περνούν στις θέσεις των Κασάμι και Αφελάι, που όση ώρα έπαιξαν είχαν ελάχιστη συμμετοχή στα αγωνιστικά δρώμενα. Στο 66΄ το αρκαδικό συγκρότημα έχασε τη μεγάλη ευκαιρία του για το 1-1, όταν ο Ιγκλέσιας δεν κατόρθωσε να σκοράρει από κοντά με κεφαλιά και τελικά το πλήρωσε.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού παρενέβη στο παιχνίδι και στο 65ο λεπτό, όταν έστειλε στο παιχνίδι τον Μπενίτες και άλλαξε το σχηματισμό σε 4-4-2. Το αγωνιστικό προφίλ των «ερυθρόλευκων» βελτιώθηκε αρκετά, αφού έγιναν ξανά απειλητικοί και δημιούργησαν φάσεις στην εστία του Θεοδωρόπουλου.

Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Χάρα στο 75΄, για να φτάσουν τελικά στο 2-0 με το πέμπτο φετινό γκολ του Φορτούνη στο 80΄, αφού όμως σε μια επίδειξη άκρατου ατομισμού ο Ντοσεβί δεν τού πέρασε αρχικά την μπάλα αν και ήταν μόνος, αλλά προτίμησε να σουτάρει αν και βρισκόταν σε πλάγια θέση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις