Ο Ατρόμητος «σκότωσε» (2-0) τα όνειρα του Παναθηναϊκού για τίτλο

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015 21:21
UPD:19/03/2015 00:27
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στιγμιότυπο από τον αγώνα.

A- A A+

Ο Ατρόμητος διατήρησε «κάστρο απόρθητο» την έδρα του, στην οποία έχει να χάσει περίπου δύο χρόνια (711 ημέρες), προσθέτοντας στα «θύματά» του και τον Παναθηναϊκό, του οποίου επικράτησε 2-0 στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής και συμπλήρωσε τέσσερις νίκες στους πέντε αγώνες που ο Νίκος Νιόπλιας βρίσκεται στον πάγκο του.

Η ομάδα του Περιστερίου μπήκε πια για τα καλά στο «κόλπο» των πλέι οφ αφού πλησίασε τον ΠΑΣ Γιάννινα στην πέμπτη θέση (δίνει το τελευταίο εισιτήριο) στον ένα βαθμό, παύοντας ταυτόχρονα την αρνητική εντός έδρας παράδοση απέναντι στους «πράσινους», που με τη σειρά τους ουσιαστικά έχασαν απόψε κάθε ελπίδα για τον τίτλο.

Αφού οι γηπεδούχοι αντιπαρήλθαν χωρίς απώλεια τη φάση στο 8ο λεπτό, όταν η κεφαλιά του Μπεργκ υποχρέωσε τον Γκορμπούνοφ σε εντυπωσιακή απόκρουση, άνοιξαν το σκορ στο 10΄ με τον ταχύτατο Μαρσελίνιο, που άφησε τον Τριανταφυλλόπουλο να βλέπει την… πλάτη του και πλάσαρε έξοχα τον Στιλ για το 1-0, από τη μακρινή μπαλιά του Κοντοέ.

Η εξέλιξη επηρέασε τους παίκτες του Γιάννη Αναστασίου, που κινδύνεψαν πάλι στο 25΄ με την αποτυχημένη προσπάθεια του Ούμπιντες να περάσει την μπάλα πάνω από τον Στιλ, ενώ στο 37΄ το πλασέ του Μπεργκ κοντραρίστηκε την τελευταία στιγμή και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Το παιχνίδι κρίθηκε οριστικά στο 57ο λεπτό, όταν ο Δασκαλόπουλος καταλόγισε ανύπαρκτο πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ταυλαρίδη στον Λαζαρίδη, όπου ο αμυντικός του Παναθηναϊκού βρήκε μόνο μπάλα κι ενώ πιθανότατα ο ρέφερι είχε προσπεράσει στην ίδια φάση το (μάλλον αντικανονικό) μαρκάρισμα του Ζέκα στον Ναπολεόνι, δευτερόλεπτα νωρίτερα.

Στο 59΄ ο Ούμπιντες εκτέλεσε εύστοχα την «εσχάτη των ποινών», παρά την προσπάθεια του Άγγλου γκολκίπερ που βρήκε την μπάλα, με τον Δώνη να δέχεται κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία και να αποβάλλεται με δεύτερη έξι λεπτά αργότερα για (δυνατό φάουλ) στον Ναπολεόνι, με το παιχνίδι να χάνει κάθε ενδιαφέρον στη συνέχεια, κι ενώ στις καθυστερήσεις οι αμυντικοί του Ατρόμητου απέκρουσαν στη γραμμή το σουτ του Μπεργκ.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις