Champions League: Στους «8» με περίπατο η Γιουβέντους, 3-0 την Ντόρτμουντ

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015 23:36
UPD:19/03/2015 00:20
REUTERS/INA FASSBENDER

Στιγμιότυπο του αγώνα.

A- A A+

Θεωρητικά ήταν το πιο αμφίρροπο παιχνίδι της φάσης των «16», στο γήπεδο όμως η Γιουβέντους έκανε… πλάκα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, αφού μετά τη νίκη με 2-1 στο Τορίνο διέλυσε απόψε τους Βεστφαλούς στη Γερμανία με 3-0 και προκρίθηκε πανηγυρικά στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Γιούργκεν Κλοπ, που ξεκίνησε βασικό τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στο δεξί άκρο της άμυνας, είδε τα σχέδια και το πλάνο του για το παιχνίδι να ανατρέπεται πολύ σύντομα. Για την ακρίβεια δεν χρειάστηκαν παρά μόλις τρία λεπτά για να βρεθεί η Ντόρτμουντ στο καναβάτσο από το εκπληκτικό γκολ του Κάρλος Τέβες, με μια «οβίδα» από τα 25 μέτρα.

Οι γηπεδούχοι αποσυντονίστηκαν τελείως μετά το 0-1 κι έκτοτε δεν κατόρθωσαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να επιστρέψουν στη διεκδίκησή του, ελπίζοντας τουλάχιστον ότι θα μπορούσαν να το οδηγήσουν στην παράταση, αφού ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είχε στήσει αριστοτεχνικά τους «μπιανκονέρι».  

Στο δεύτερο ημίχρονο, κι αφού προηγουμένως είχε χάσει δύο ευκαιρίες, ο Άλβαρο Μοράτα διπλασίασε από ασίστ του Τέβες στο 70΄, για να διαμορφώσει το τελικό 0-3 στο 79΄ ο Αργεντινός επιθετικός με το δεύτερο τέρμα του και συνολικά τέταρτο στους τελευταίους τρεις αγώνες της ομάδας του στη διοργάνωση, κι ενώ στις προηγούμενες 28 συμμετοχές του στο Τσσάμπιονς Λιγκ είχε σημειώσει μόλις τρία.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις