Champions League: Στα προημιτελικά η Μπαρτσελόνα, 1-0 τη Μάντσεστερ Σίτι

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015 23:35
UPD:23:38
REUTERS/ALBERT GEA

Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας εξελίχθηκε σε… run & gun, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει.

A- A A+

Η Μπαρτσελόνα ήταν εξαρχής το φαβορί στη σειρά με τη Μάντσεστερ Σίτι και το απέδειξε αποκλείοντας την πρωταθλήτρια Αγγλίας με δύο νίκες, αφού μετά το 2-1 στο «Έτιχαντ» νίκησε και στο «Καμπ Νου» 1-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με τον Λιονέλ Μέσι σε μεγάλα κέφια, η Μπαρτσελόνα πίεσε από την αρχή τους Άγγλους και μόλις στο 4ο λεπτό από πάσα του «ψύλλου» ο Νεϊμάρ πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Χαρτ.

Στο 16΄ και το 28΄ δύο απευθείας εκτελέσεις φάουλ του Αργεντινού σούπερ σταρ «καρδιοχτύπησαν» τον Άγγλο διεθνή τερματοφύλακα, που είδε την μπάλα να αγγίζει το οριζόντιο δοκάρι του.

Οι «ποδιές» του Μέσι σε Φερναντίνιο και Μίλνερ ενθουσίασαν ακόμη και τον Πεπ Γκουαρντιόλα στην εξέδρα του «Καμπ Νου», με τον τεχνικό της Μπάγερν να χειροκροτεί (!) το 1-0 που πέτυχε στο 31΄ ο Ράκιτιτς από εκπληκτική ασίστ του «Λίο», ενώ στο 44΄ η Μπαρτσελόνα είχε νέο δοκάρι σε πλασέ του Σουάρες.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας εξελίχθηκε σε… run & gun, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει και τον Χαρτ να αναδεικνύεται σε μορφή για τη Σίτι και να γλιτώνει την ομάδα του στο 48΄ (πλασέ Άλμπα), 49΄ και 64΄ (σουτ και προσπάθεια Μέσι) και 79΄ (πλασέ Νεϊμάρ).

Η Σίτι είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει και να διεκδικήσει το δεύτερο γκολ για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, αλλά τη σπατάλησε ο Αγουέρο καθώς νικήθηκε από τον Τερ Στέγκεν στο πέναλτι που εκτέλεσε στο 78΄, και το οποίο είχε κερδίσει ο ίδιος από τον Πικέ, με τον Χαρτ να βγάζει εκπληκτικά στο 89΄ τετ α τετ με τον Μέσι και να κάνει και το ίδιο και απέναντι στον Νεϊμάρ στις καθυστερήσεις.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις