Champions League: Στους «8» η Ατλέτικο Μαδρίτης, 3-2 στα πέναλτι τη Λεβερκούζεν

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015 00:33
UPD:00:42
REUTERS/PAUL HANNA

Στιγμιότυπο του αγώνα.

A- A A+

Αυτή τη φορά η Ατλέτικο Μαδρίτης «ξόρκισε» την κατάρα των 11 μέτρων που της είχε κοστίσει τρεις αποκλεισμούς στο παρελθόν, και αφού ισοφάρισε το σκορ της ήττας της στον αγώνα στη «Μπάι Αρένα» (0-1) απέκλεισε την Μπάγερ Λεβερκούζεν επικρατώντας 3-2 στη «ρουλέτα» των πέναλτι, για πρώτη φορά στην ιστορία της, και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Οι «ροχιμπλάνκος» είχαν την κατοχή της μπάλας και πίεσαν τους Γερμανούς, αλλά ήταν η Λεβερκούζεν που έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία, όταν στο 10΄ το σουτ του Τσαλχάνογλου κόντραρε και έφυγε μόλις έξω από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 17΄ ο Σον σούταρε από το ύψος του πέναλτι και ο Μάντζουκιτς απέκρουσε πάνω στη γραμμή.

Το γκολ τελικά σημειώθηκε στην απέναντι εστία, όταν στο 27ο λεπτό και ύστερα από «αναταραχή» στην περιοχή των «ασπιρίνων» ο Σουάρεθ σούταρε από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα χτύπησε στον Τοπράκ, άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον Λένο για το 1-0.

Η Ατλέτικο είχε πια ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα και στη συνέχεια έπαιξε πιο ορθολογικά αναζητώντας το δεύτερο γκολ, με αποτέλεσμα να λείψουν οι φάσεις. Στο 70΄ και σε εκτέλεση φάουλ του Κόκε από αριστερά, κανένας δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας, που σχεδόν άγγιξε το αριστερό δοκάρι κι έφυγε άουτ.

Στο 80΄ ο Λένο απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Αρντά Τουράν, στην τελευταία καλή στιγμή της κανονικής διάρκειας κι έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, όπου ο γκολκίπερ της Λεβερκούζεν είχε ακόμη μία καλή επέμβαση σε προσπάθεια του Ραούλ Γκαρθία στο 106΄, ενώ το ίδιο έκανε και στο 116΄, σε κεφαλιά του Τόρες, στην τελευταία ευκαιρία του παιχνιδιού.

Ο Ραούλ Γκαρθία πάγωσε το «Βιθέντε Καλντερόν» σουτάροντας άουτ το πρώτο πέναλτι, αλλά ο Όμπλακ τιμώρησε την υπεροψία του Τσαλχάνογλου, που σούταρε στη μέση της εστίας θαρρείς και είχε απέναντί του ερασιτέχνη τερματοφύλακα.

Οι Γκριεζμάν, Ρόλφες και Σουάρεθ ευστόχησαν στα επόμενα τρία πέναλτι για το 2-1 της Ατλέτικο, ο Τοπράκ έστειλε την μπάλα άουτ, ο Λένο απέκρουσε το σουτ του Κόκε, ο Κάστρο έκανε το 2-2 και ο Τόρες το 3-2, για να σουτάρει πάνω από το δοκάρι ο Κίσλινγκ στο τελευταίο χτύπημα των Γερμανών και η πρόκριση να πάει στην Ατλέτικο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις