Ονομαστική επί του ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση και «θύελλα» κατά Κωνσταντοπούλου

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015 14:20
UPD:14:24
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
A- A A+

Ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης πραγματοποιείται στη Βουλή με πρωτοβουλία της Προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου και όχι ύστερα από το σχετικό αίτημα της Χρυσής Αυγής.

Αυτό έγινε από την Πρόεδρο της Βουλής αξιοποιώντας σχετική πρόνοια του Κανονισμού (άρθρο 72 παρ. 1, εδάφιο 3) που ορίζει ότι η συνεδρίαση διακόπτεται και διεξάγεται ονομαστική ψηφοφορία αν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών ή αν «η πρόταση προέρχεται από τον Πρόεδρο».

Υπενθυμίζεται ότι η Χρυσή Αυγή κατέθεσε χθες αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας προκειμένου ο Εισαγγελέας των φυλακών να «υποχρεωθεί» να δώσει άδεια στους προφυλακισμένους βουλευτές της. Όμως ούτε και σήμερα ο Εισαγγελέας έδωσε άδεια στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να μη συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των αιτούντων Βουλευτών (που πρέπει να είναι 15).

Όμως η κ. Κωνσταντοπούλου έθεσε η ίδια την πρόταση για ονομαστική.

«Ντροπή» φώναζε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ενώ αντιδράσεις υπάρχουν και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, θεωρώντας ότι η Πρόεδρος της Βουλής υιοθετεί την πρόταση της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα, η ΝΔ είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει και να μη συμμετάσχει στην ψηφοφορία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή