Τένις: Πρόκριση για Φέντερερ - Ναδάλ στο Indian Wells, εκπλήξεις στις Γυναίκες

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015 13:08
UPD:13:11
USA Today Sports/Jayne Kamin-Oncea
A- A A+

Ο Ρότζερ Φέντερερ ήταν λίγο νευρικός, λογικό όμως αφού ο Αντρέα Σέπι τον είχε αφήσει εκτός συνέχειας στο αυστραλιανό όπεν, αλλά πέτυχε ένα «καθαρό» 2-0 επί του Ιταλού αθλητή και προκρίθηκε στους «16», όπου θα αντιμετωπίσει τον Τζακ Σοκ.

Με αστάθεια στην απόδοσή του εμφανίστηκε και ο Ράφαελ Ναδάλ, όμως δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα απέναντι στον Ντόναλντ Γιανγκ, τον οποίο νίκησε επίσης με 2-0 και τώρα θα βρει μπροστά του τον Ζιλ Σιμόν.

Αντίθετα με τους προαναφερόμενους, ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ πλήρωσε τη μέτρια αγωνιστική κατάστασή του, καθώς ο (προερχόμενος από τραυματισμό) Τόμι Ρομπρέδο βρήκε την ευκαιρία να πετύχει μια σπουδαία νίκη, επικρατώντας με 2-1 (6-4, 1-6, 7-5) του Βούλγαρου. 

Η μεγάλη έκπληξη έγινε όμως στις Γυναίκες, με τη Φλάβια Πενέτα ενάντια σε κάθε προγνωστικό να αφήνει εκτός συνέχειας το νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, Μαρία Σαράποβα

Η κάτοχος του τίτλου ήταν αουτσάιντερ, όμως η 33χρονη Ιταλίδα εγκλώβισε με το παιχνίδι της τη Μάσα και νίκησε 2-1 (3-6, 6-3, 6-2) μια απογοητευτική (και απογοητευμένη) Σαράποβα, η στατιστική της οποίας στο τέλος έγραψε 42 αβίαστα λάθη, εκ των οποίων 11 «διπλά» (double faults)!

Μεγάλο «μπαμ», όμως, έκανε και η Λούσια Τσουρένκο, που απέκλεισε ύστερα από πολύ μεγάλη μάχη με 2-1 (6-7, 7-5, 6-4 ) το νούμερο 6 του ταμπλό, την Καναδή Τζίνι Μπουσάρ, η οποία πάντως έπαιζε τραυματίας. 

Προηγουμένως η 25χρονη Ουκρανή είχε κάνει επίσης πολύ μεγάλες νίκες αποκλείοντας τις Πέτκοβιτς και Κορνέ, οπότε η νίκη επί της Μπουσάρ τής δίνει δικαιολογημένα πίστη και όνειρα για τη συνέχεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις