Ιράκ: Τέσσερις εθελοντές μαχητές φέρεται πως αποκεφάλισε το Ι.Κ.

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 11:37
UPD:11:40
REUTERS/THAIER AL-SUDANI

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Τέσσερις εθελοντές μαχητές που πολεμούσαν κατά των τζιχαντιστών υποστηρίζει πως αποκεφάλισε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στην ιρακινή επαρχία Σαλαχεντίν, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα σειρά φωτογραφιών.

Οι φωτογραφίες, που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, δείχνουν τέσσερις μαυροντυμένους άνδρες, γονατισμένους σε ερημικό δρόμο, ενώ πίσω τους στέκονται όρθιοι άνδρες που κρατούν μαχαίρια. Άλλες εικόνες δείχνουν στη συνέχεια τον αποκεφαλισμό.

Οι λεζάντες αναφέρουν ότι οι εκτελέσεις έγιναν στην επαρχία Σαλαχεντίν, όπου ο ιρακινός στρατός και η αστυνομία, με την υποστήριξη συμμαχικών πολιτοφυλακών, άρχισαν πριν από δύο εβδομάδες ευρείας κλίμακας επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης Τικρίτ από το Ισλαμικό Κράτος.

Το ακριβές σημείο όπου ελήφθησαν οι φωτογραφίες δεν διευκρινίζεται και η αυθεντικότητά τους δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Μετά την ταχεία επέλαση της σουνιτικής εξτρεμιστικής οργάνωσης στο βόρειο και δυτικό Ιράκ πριν από εννέα μήνες, το Ι.Κ. επιβάλλει στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχό του το δικό του νόμο και αυξάνει τις ωμότητες σε βάρος των κατοίκων τους.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή