Ο ανήλικος εκτελεστής του ΙΚ «αναγνωρίστηκε» από Γάλλους μαθητές

Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015 16:21
UPD:16:28
REUTERS/THAIER AL-SUDANI
A- A A+

Το παιδί που φαίνεται να σκοτώνει έναν αιχμάλωτο σ' ένα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη από τοη Ισλαμικό Κράτος, αναγνωρίσθηκε από συμμαθητές του στην Τουλούζη, στη νοτιοδυτική Γαλλία, σύμφωνα με αξιωματούχο της γαλλικής εκπαίδευσης.

«Αναγνώρισαν έναν από τους συμμαθητές τους, όμως πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί», δήλωσε ο επιθεωρητής εκπαίδευσης στο νομό Άνω Γκαρόν, Ζακ Καγιό. Τα παιδιά είδαν το βίντεο την Τετάρτη και είναι σοκαρισμένα, πρόσθεσε.

Το παιδί, περίπου 12 ετών, έχει βιντεοσκοπηθεί να εκτελεί με πιστόλι έναν Άραβα Ισραηλινό που παρουσιάζεται ως κατάσκοπος. Στη συνέχεια πυροβολεί επανειλημμένα το πτώμα του.

Δίπλα του ένας τζιχαντιστής αναφέρεται στα γαλλικά στην πρόσφατη επίθεση με στόχο εβραίους στη Γαλλία, απειλεί με επιθέσεις τους Ισραηλινούς και λέει ότι θα καταλάβει την Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με τον επιθεωρητή της γαλλικής εκπαίδευσης, οι μαθητές της έκτης τάξης στο κολέγιο Βοκελέν της Τουλούζης είχαν γνωρίσει το παιδί όταν πήγαιναν ακόμη στο δημοτικό σχολείο του Βερζέ, επίσης στην Τουλούζη, στην ίδια λαϊκή συνοικία Μιράιγ.

«Υπάρχει ένα παιδί που από τις 14 Μαρτίου 2014 δεν πηγαίνει πλέον σχολείο στο Βερζέ, αλλά δεν έχω περισσότερα στοιχεία», ανέφερε

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή