Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από τον κυκλώνα στο Βανουάτου

Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015 10:02
UPD:15:20
REUTERS/HANDOUT
A- A A+

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Βανουάτου από τον πέρασμα του Καμ, του κυκλώνα - γίγα που άφησε πίσω του μεγάλες καταστροφές.

Οι φόβοι για δεκάδες νεκρούς είναι μεγάλοι, καθώς οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν στην εκτίμηση ότι η φυσική καταστροφή ενδέχεται να είναι μία από τις χειρότερες στην ιστορία του Ειρηνικού.

Ο διευθυντής της οργάνωσης Save the Children Τομ Σκίροου δήλωσε ότι έχει επιβεβαιωθεί ο τραυματιστμός 20 ανθρώπων, βάσει των πληροφοριών που έχει από τα νοσοκομεία και τις υπηρεσίες παροχής βοήθειας. 

«Σήμερα το πρωί αντικρίσαμε ένα θέαμα ολοκληρωτικής καταστροφής εδώ», πρόσθεσε ο Σκίροου και συνέχισε: «Σπίτια έχουν καταστραφεί, δέντρα έχουν ξεριζωθεί, οι δρόμοι έχουν αποκλειστεί και ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους αναζητώντας βοήθεια».

Ο κυκλώνας σάρωσε το μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους, όπου ζουν περισσότεροι από 65.000 άνθρωποι και νησιά που βρίσκονται νοτιότερα όπου ζουν περίπου 33.000 άνθρωποι.

EURONEWS

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας, που παρακολουθεί το φαινόμενο, το μεγαλύτερο τμήμα του Βανουάτου έχει πληγεί.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή