Ευρωλίγκα: «Άλωσε» το ΣΕΦ η Φενερμπαχτσέ (74-63) κι έμπλεξε ο Ολυμπιακός

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015 23:47
UPD:23:55
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στιγμιότυπο του αγώνα.

A- A A+

Στο ματς της χρονιάς στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε. Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την πρώτη εφετινή τους ήττα στο ΣΕΦ από την Φενερμπαχτσέ με 74-63 και, πλέον, κινδυνεύουν να χάσουν και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς απέδειξε ότι η νίκη της μέσα στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ μόνο τυχαία δεν ήταν. Με το αποψινό αποτέλεσμα, όχι μόνο κάλυψε τη διαφορά της ήττας της στο πρώτο ματς από τον Ολυμπιακό (6 πόντοι), αλλά έφτασε τις 8 νίκες σε 10 ματς και είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 6ο όμιλο, μιας και σε ισοβαθμία υπερτερεί και των Ρώσων.

Ο Ολυμπιακός, παρά την 2η ήττα του στο Top 16 παραμένει δεύτερος, αλλά έχει να παίξει ακόμη εκτός έδρας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας κι αν χάσει, τότε θα μείνει τρίτος και θα παίξει με ντεζαβαντάζ έδρας.

Η κακή βραδιά, κυρίως επιθετικά, του Βασίλη Σπανούλη στοίχισε στον Ολυμπιακό. Ο αρχηγός μπορεί να μοίρασε 10 ασίστ, αλλά έμεινε στους 5 πόντους και σαφώς όταν δε σκοράρει η πειραϊκή ομάδα πολύ δύσκολα φτάνει στο στόχο της και σε παιχνίδια τέτοιας σημασίας.

Ο Λαφαγέτ πέτυχε 14 πόντους, ο Ντάνστον 12, ενώ από τους νικητές ο Γκάουντλακ με 24 πόντους και ο Μπιέλιτσα με 16 ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές.

Το ντέρμπι στο ΣΕΦ καλά κρατούσε από το ξεκίνημά του, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο και να μη μπορεί καμία να ξεφύγει. Το μακρινό τρίποντο του Σλούκα στα τελευταία δευτερόλεπτα της πρώτης περιόδου έδωσε προβάδισμα δύο πόντων στον Ολυμπιακό (19-17), αλλά με φόλοου στην εκπνοή του Μπιέλιστα διαμορφώθηκε το 19-19.

Η δεύτερη περίοδος ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του Ομπράντοβιτς. Με εξαιρετική άμυνα, επιθετικά ριμπάουντ και τους Χίκμαν, Γκάουντλακ αξιόπιστες λύσεις έξω από τα 6.75, οι Τούρκοι ξέφυγαν 25-19 και 32-25 περίπου 3.5 λεπτά πριν το ημίχρονο. «Αχίλλειος πτέρνα» της Φενέρ στο διάστημα των πρώτων 20 λεπτών ήταν οι ελεύθερες βολές (9/16).

Ο Όλιβερ Λαφαγέτ με δύο τρίποντα και καλάθι δύο πόντων ισοφάρισε για τους Πειραιώτες, αλλά οι παίκτες της τουρκικής ομάδας ήταν «ζεστοί» έξω από τα 6.75μ. Με διαδοχικά τρίποντα από τους Μπιέλιτσα και Γκάουντλακ η Φενέρ ξέφυγε και πάλι με 39-33, για να κλείσει το ημίχρονο με 39-35 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Με το Βασίλη Σπανούλη να… ξυπνάει και επιθετικά, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στην 3η περίοδο. Με την 8η ασίστ που έδωσε ο αρχηγός και το τρίποντο που πέτυχε ισοφάρισε 46-46.

Ο Γκάουντλακ, όμως, ήταν σε μεγάλη βραδιά και 6/7 τρίποντα (20π.) έδωσε και πάλι προβάδισμα τριών πόντων στην Φενέρ (51-48), περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος του 10λεπτου. Τελικά οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν την τρίτη περίοδο στο +5 (55-50) και όλα, πλέον, κρίθηκαν στο τελευταίο 10λεπτο.

Η Φενερ όχι μόνο δεν πτοήθηκε από την πίεση του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της περιόδου, αλλά «πάτησε γκάζι» και δύο λεπτά πριν το τέλος ξέφυγε με 12 πόντους, δίδοντας διαστάσεις θριάμβου στη μεγάλη νίκη της.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις