Ευρωλίγκα: Θρίαμβος της Μπαρτσελόνα με Μακάμπι

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015 00:54
UPD:01:10
EPA/ALBERTO MARTIN

Στιγμιότυπο από τον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης - Άλμπα Βερολίνου.

A- A A+

Στα... χαρτιά, ήταν ένα από τα ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής στο Top-16. Μόνο στα χαρτιά όμως, γιατί στο γήπεδο η Μπαρτσελόνα πήρε μια πολύ εύκολη νίκη απέναντι στη Μακάμπι με 89-71 και έκανε δώρο στον Παναθηναϊκό, καθώς αν οι «πράσινοι» νικήσουν την Παρασκευή τη Ζαγκίρις στο Κάουνας θα περάσουν στην τρίτη θέση του ομίλου τους.

Ο Άντε Τόμιτς ήταν ο κορυφαίος για τους «μπλαουγκράνα» κι έφτασε στο «νταμπλ-νταμπλ» (16 πόντοι, 12 ριμπάουντ), ενώ ο Τζάστιν Ντόελμαν πρόσθεσε άλλους 13 στην επίθεση των Καταλανών. Για τη Μακάμπι εξαιρετικός επιθετικά ήταν ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ο οποίος σκόραρε 15 πόντους, ενώ ο Τζο Αλεξάντερ είχε 16. 

Εύκολη νίκη και για τη Ρεάλ, που όταν ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο η Άλμπα Βερολίνου δεν κατόρθωσε να ακολουθήσει και η «βασίλισσα» επικράτησε με 93-62, ανέβασε το ρεκόρ της στο 9-1 και οδηγεί τον όμιλο, αφήνοντας στους Γερμανούς την αγωνία για την πρόκριση, καθώς τα «άλμπατρος» βρίσκονται στο 5-5.

Ο Ερυθρός Αστέρας διέσυρε τη Γαλατασαράι των μυρίων προβλημάτων με 91-68 στην Κωνσταντινούπολη, σημειώνοντας την τρίτη νίκη του στην παρούσα φάση και άφησε οριστικά και αμετάκλητα τους ουραγούς του ομίλου εκτός συνέχειας.

Στο Νόβγκοροντ τέλος, η Νίζνι πήρε τη νίκη απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα με 89-85 και αναπτέρωσε τις ελπίδες πρόκρισης, καθώς απέχει πια ένα βαθμό από την τέταρτη θέση του έκτου ομίλου, αλλά οι Βάσκοι κράτησαν τη διαφορά (+7) από τον πρώτο αγώνα και ευνοούνται σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Ρώσους. 

Τα αποτελέσματα:

5ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Γαλατασαράι-Ερυθρός Αστέρας 68-91
  • Μπαρτσελόνα-Μακάμπι Τελ Αβίβ 89-71
  • Ρεάλ Μαδρίτης-Άλμπα Βερολίνου 93-62
  • Ζαλγκίρις Κάουνας-Παναθηναϊκός 13/3          

6ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Νίζνι Νόβγκοροντ-Λαμποράλ Κούτσα 89-85
  • Ολυμπιακός-Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 13/3
  • ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Αναντολού Εφές 13/3
  • Αρμάνι Μιλάνο-Ουνικάχα Μάλαγα 13/3

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις