Γερμανία: Στον πάγκο της εθνικής έως το 2018 ο Λεβ

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015 18:30
UPD:18:34
EPA/SIMON HOFMANN

Ο Γιόακιμ Λεβ υπογράφει την ανανέωση της θητείας του.

A- A A+

Την επέκταση της συνεργασίας της με τον Γιόακιμ Λεβ έως το καλοκαίρι του 2018, ανακοίνωσε σήμερα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γερμανίας.

Ο 55χρονος ομοσπονδιακός προπονητής αποδέχτηκε την πρόταση που του έκανε η DFB για την διετή ανανέωση του συμβολαίου του, με στόχο να οδηγήσει τα «πάντσερ» στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου 2018, στα γήπεδα της Ρωσίας.

«Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην πρόωρη επέκταση της συνεργασίας τους έως τις 31 Ιουλίου 2018» αναφέρει στην ανακοίνωσή της ο ομοσπονδία.

Στο τεχνικό επιτελείο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας θα παραμείνουν όλοι οι συνεργάτες του Λεβ, όπως ο βοηθός προπονητή, Τόμας Σνάιντερ, όσο και ο προπονητής τερματοφυλάκων, Αντρέας Κέπκε.

Ο Λεβ διαδέχθηκε τον Γιούργκεν Κλίνσμαν στο «τιμόνι» της εθνικής Γερμανίας μετά το Μουντιάλ του 2006. Οδήγησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας σε έναν τελικό (σ.σ. στο EURO 2008) και σε δύο ημιτελικούς (σ.σ. στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 και το EURO 2012, όπου τα «πάντσερ» κατέλαβαν τελικά την τρίτη θέση), ενώ το περασμένο καλοκαίρι πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου του Μουντιάλ στα γήπεδα της Βραζιλίας, με τη νίκη 1-0 επί της Αργεντινής στην παράταση, στον τελικό του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις