Γερμανία: «Θα αμυνθούμε σε τυχόν επιθέσεις κατά της ιδιοκτησίας μας»

«Άθλια» και «άμετρη» η κριτική κατά του Σόιμπλε, δηλώνει στέλεχος του CSU
Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 14:17
UPD:14:24
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Απαντώντας στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, ο εκπρόσωπος της Κ.Ο. των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) για δημοσιονομικά θέματα προειδοποίησε ότι «σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν ελληνικές επιθέσεις εναντίον γερμανικής ιδιοκτησίας, η Γερμανία θα ξέρει να αμυνθεί».

A- A A+

Να επικεντρωθεί στη μεταρρύθμιση της χώρας, «αντί να εφευρίσκει καινούριες λεκτικές προσβολές και να γυαλίζει εκ νέου εικόνες εχθρών» προέτρεψε την ελληνική κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της Κ.Ο. των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) για δημοσιονομικά θέματα Χανς Μίχελμπαχ.

Αναφερόμενος καταρχήν στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων, ο κ. Μίχελμπαχ επεσήμανε με δηλώσεις του στην ηλεκτρονική έκδοση της «Handelsblatt» ότι «το ζήτημα έχει διευθετηθεί ήδη από τη δεκαετία του ‘50». Απαντώντας δε στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου προειδοποίησε ότι «σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν ελληνικές επιθέσεις εναντίον γερμανικής ιδιοκτησίας, η Γερμανία θα ξέρει να αμυνθεί».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «άθλια» και «άμετρη» την κριτική που άσκησε στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Σόιμπλε ότι είναι «ο βασικός υποστηρικτής των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και σε Ευρώπη».

Ο κ. Μίχελμπαχ εξέφρασε παράλληλα την άποψη ότι αυτή τη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση λεηλατεί τα συνταξιοδοτικά ταμεία και κάνει το παν για να ρίξει την ίδια τη χώρα της και τον ίδιο τον λαό της, στην απόλυτη χρεοκοπία. «Η κυβέρνηση Τσίπρα δείχνει με την κάθε μέρα που βρίσκεται στην εξουσία ότι δεν είναι κατάλληλη για την Ευρώπη. Ως τώρα, η Αθήνα δεν προσέφερε ούτε μια χρήσιμη ιδέα για το πώς η Ελλάδα θα βγει από αυτή την κατάσταση. Μάλλον δεν έχει και καμία (ιδέα) η κυβέρνηση. Αντ' αυτού αναζητούνται όλο και νέοι ένοχοι», κατέληξε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή