Βρετανία: Σπρίντερ… 95 ετών

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 13:20
UPD:13:20
telegraph.co.uk
A- A A+

Μπορεί να έχει συμπληρώσει τα 95 χρόνια του, αλλά είναι σπρίντερ και σπάει όλα τα ρεκόρ.

Ο λόγος για τον Βρετανό Δρ Τσαρλς Έγκστερ, ο οποίος με επίδοση 55,48 δευτερόλεπτα κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ των 200 μέτρων στην κατηγορία άνω των 95, στο βρετανικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, την Κυριακή.

Ο γεννημένος στο Λονδίνο Τσαρλς, στον οποίο πάντα άρεσε ο αθλητισμός αλλά ξεκίνησε να συμμετέχει σε αγώνες στίβου μόλις πέρσι, πέτυχε ρεκόρ Βρετανίας στην κατηγορία του και στα 60 μέτρα, με χρόνο 15,32 το Σάββατο.

«Αυτό αποδεικνύει ότι μπορεί κανείς να βάζει στόχους σε οποιαδήποτε ηλικία και να τους πετυχαίνει», δήλωσε περιχαρής ο ρέκορντμαν, πριν επιστρέψει στο ξενοδοχείο του στο δυτικό Λονδίνο για να ξεκουραστεί.

Περήφανη δήλωσε η προπονήτριά του, Σίλβια Γκάτικερ: «Άρχισε να τρέχει σε αγώνες μόλις πέρσι και κατέρριψε όλα αυτά τα ρεκόρ. Ήταν ένα φανταστικό επίτευγμα, το οποίο γιόρτασε παίρνοντας έναν… υπνάκο».

Ο Δρ Έγκεστερ, στον οποίο επίσης αρέσει η κωπηλασία αλλά και το… bodybuilding, ζει πλέον στη Ζυρίχη, ενώ είναι κάτοχος των ρεκόρ στα 100 και στα 200 μέτρα για την κατηγορία του και στον ανοιχτό στίβο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή