Στεφανίδη: Θέλω να με δω και σε παγκόσμιο επίπεδο

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2015 13:03
UPD:13:17
EPA/VALDRIN XHEMAJ
A- A A+

Η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, δεύτερο στην καριέρα της από τότε που αγωνίζεται στην κατηγορία των Γυναικών, είναι πια παρελθόν και οι στόχοι επαναπροσδιορίζονται για την 25χρονη «ασημένια» στο άλμα επί κοντώ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Πράγας, Κατερίνα Στεφανίδη

Με άλμα στα 4,75μ., δηλαδή μόλις δύο εκατοστά πίσω από το ατομικό ρεκόρ της, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έμεινε πίσω μόνο από την Αντζέλικα Σιντόροβα.

«Αυτό που ήθελα να κάνω ήταν να κυνηγήσω το ρεκόρ μου και το κατάφερα. Για το χρυσό ήθελα το κάτι παραπάνω, που δεν ήρθε. Με το που η Ρωσίδα έκανε το 4,80 μ. γύρισα κοίταξα τον Νικ (Χάισονγκ, ο προπονητής της) και αμέσως συνεννοηθήκαμε. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να δοκιμάσω στο ίδιο ύψος, αν ήθελα το χρυσό έπρεπε να περάσω το 4,85 μέτρα» δήλωσε η Στεφανίδη στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας στίβου.

EPA

«Τις προηγούμενες μέρες είχα θέμα με τον ύπνο, καθώς ξύπναγα μέσα στη νύχτα. Τελικά κατάφερα να ξεκουραστώ και να φτάσω σε καλή κατάσταση στον τελικό. Στο 4,85 μ. δεν είχα πρόβλημα ύψους, απλά για να περάσεις ένα τέτοιο ύψος πρέπει να βγουν όλα σωστά. Δυστυχώς μόνο το ένα από τα τρία άλματα ήταν καλό» πρόσθεσε.

«Δεν άλλαξε κάτι στη ζωή μου μετά τη Ζυρίχη και δεν θα αλλάξει κάτι και τώρα. Αυτό που θέλω από εδώ και πέρα είναι να με δω και σε παγκόσμιο επίπεδο. Βέβαια ο αγώνας στην Πράγα ήταν ήταν υψηλού επιπέδου. Τρεις κοπέλες πάνω από τα 4,70 μ. στα μετάλλια» συμπλήρωσε η αθλήτρια του Α.Ο. Φιλοθέης.

Πλέον, οι στόχοι της Στεφανίδη επικεντρώνονται στον ανοιχτό στίβο και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. «Πέρυσι ανέβασα το ρεκόρ από τον κλειστό στον ανοιχτό κατά 20 εκατοστά. Περιμένω πως και φέτος η εξέλιξή μου από την μία σεζόν στην άλλη θα είναι εξίσου μεγάλη. Αν συμβεί κάτι τέτοιο πιστεύω πως θα ανέβω σε άλλο επίπεδο. Με τον προπονητή μου σκεφτόμαστε ήδη μεγαλύτερα κοντάρια, τα οποία θα με βοηθήσουν να πάω ακόμη υψηλότερα» είπε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις