Κ.Στεφανίδη: «Ήμουν έτοιμη για το μετάλλιο»

Κυριακή, 08 Μαρτίου 2015 20:36
UPD:22:58
EPA/VALDRIN XHEMAJ

Με το μετάλλιο που πήρε η Στεφανίδη η Ελλάδα έφτασε τα 26 στην ιστορία της διοργάνωσης, εκ των οποίων τα 12 είναι ασημένια. 

A- A A+

Έτοιμη για να ανέβει στο βάθρο δήλωσε πως ήταν η Κατερίνα Στεφανίδη, στις δηλώσεις που έκανε λίγη ώρα μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πράγας.

«Είχα κάποια προβλήματα στον προκριματικό. Δεν αισθανόμουν καλά. Δεν αποκλείεται να έφταιγε και το γεγονός ότι έφτασα την Τετάρτη από τις ΗΠΑ και δεν είχα τον χρόνο να προσαρμοστώ στους ευρωπαϊκούς χρόνους», είπε αρχικά η 25χρονη πρωταθλήτρια του επί κοντώ και συνέχισε:

«Στον τελικό όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Είχα την απαιτούμενη σιγουριά και αισιοδοξία. Ένιωθα έτομη για μεγάλα άλματα. Η Σιντόροβα ήταν σκληρή αντίπαλος κι όταν πέρασε τα 4.80 μ επέλεξα να ανεβάσω τον πήχυ στα 4.85 για να πάρω το χρυσό.

Με το μετάλλιο που πήρε η Στεφανίδη η Ελλάδα έφτασε τα 26 στην ιστορία της διοργάνωσης, εκ των οποίων τα 12 είναι ασημένια. Επίσης, ήταν η πρώτη φορά η χώρα μας κατακτά μετάλλιο στο επί κοντώ, σε άνδρες και γυναίκες.

Η Ελλάδα, τέλος, επέστρεψε στον πίνακα μεταλλίων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για πρώτη φορά από το 2007 και το ασημένιο μετάλλιο του Λούη Τσάτουμα στο μήκος.

Η ελληνική αποστολή ήταν 18η στον πίνακα των μεταλλίων στη διοργάνωση της Πράγας και στην 12η θέση του πίνακα της βαθμολογίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις