Μπάσκετ: «Πάτησε γκάζι» στο τέλος ο Παναθηναϊκός

Κυριακή, 08 Μαρτίου 2015 18:21
UPD:18:24
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής της Α1 επί του ΠΑΟΚ με 83-69 στο κλειστό του ΟΑΚΑ και προσωρινά πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας (ο Ολυμπιακός παίζει αύριο με το Ρέθυμνο στο ΣΕΦ).

Για τρία 10λεπτα ο ΠΑΟΚ ήταν ανταγωνιστικός, αλλά οι «πράσινοι», που αγωνίστηκαν χωρίς τον τραυματία, Τζειμς Γκιστ, κατάφεραν να πάρουν μια σημαντική διαφορά στην τελευταία περίοδο που τους επέτρεψε να φτάσουν στην 17η νίκη τους στο πρωτάθλημα και δεύτερη σερί επί των «ασπρόμαυρων» μετά την πρόσφατη στον ημιτελικό του Κυπέλλου στο κλειστό της Πυλαίας.

Παππάς και Νέλσον τελείωσαν το ματς με 12 πόντους ο καθένας, ωστόσο, πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Γιάνκοβιτς με 14. Πολύ καλός ήταν και ο Μπατίστα με 11 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ άλλους τόσους (11) πέτυχε ο Φώτσης. Από τους φιλοξενούμενους ο Κάρτερ ήταν ο κορυφαίος με 17 πόντους.

Ο ΠΑΟΚ «κοίταξε στα μάτια» τους «πράσινους» στο πρώτο 10λεπτο, διάστημα στο οποίο ξέφυγε με 9-3, αλλά με γρήγορο 6-0 σερί οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν. Η πρώτη περίοδος έκλεισε σε απόλυτη ισορροπία για τις δύο ομάδες (16-16), με τον Χαριτόπουλο να κάνει τη ζημιά στο «τριφύλλι» (9 πόντους).

Με δύο εύστοχα σερί τρίποντα από Παππά (10π.) και Φώτση (επιμέρους σκορ 9-1) ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 8 πόντους (25-17) στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου, ενώ λίγο αργότερα με καλάθι-φάουλ του Διαμαντίδη και λέι απ του Μπατίστα η διαφορά έφτασε στην ανώτερη τιμή της (32-20). 

Όπως συμβαίνει, όμως, στα περισσότερα ματς που έχει δώσει έως τώρα, ο Παναθηναϊκός δεν κράτησε για πολύ την υπέρ του διαφορά και ο ΠΑΟΚ με τον Τσόχλα αρκετά «ζεστό» έξω από τα 6.75 (2τρ.) μείωσε σε 39-34, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο.

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν... ζεστοί και στο τρίτο 10λεπτο και με σερί 5-0 από τον Κάρτερ ισοφάρισαν 39-39. Από κει και πέρα, όμως, ο Παναθηναϊκός άρχισε να παίρνει σιγά-σιγά μία μικρή διαφορά 4-6 πόντων, η οποία περίπου 1.5 λεπτό πριν τη λήξη έφτασε στο +9 (56-47) και θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη εάν οι παίκτες του Ιβάνοβιτς ήταν πιο εύστοχοι από τη γραμμή του φάουλ.

Στο σημειο εκείνο οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου έδειξαν να εκνευρίζονται και να χάνουν την ομαδικότητά τους, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι «πράσινοι» που έκλεισαν την περίοδο στο +11 (61-49).

Ο ΠΑΟΚ παραδόθηκε στην τελευταία περίοδο. Πέντε λεπτά πριν το τέλος και παρά την απώλεια του Μπατίστα, ο οποίος 7.30'' πριν τη λήξη βγήκε με 5ο φάουλ, ο Παναθηναϊκός πήρε διαφορά 16 πόντων (72-56) και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις