Ρωσία: «Πολλοί οι ύποπτοι» για τη δολοφονία Νεμτσόφ, λένε οι μυστικές υπηρεσίες

Δηλώσεις του διευθυντή της FSB
Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2015 12:14
UPD:12:36
REUTERS/SERGEI KARPUKHIN
A- A A+

Ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας, διαδόχου της σοβιετικής KGB, δήλωσε την Τετάρτη ότι η μέχρι στιγμής έρευνα για τον φόνο του φιλελεύθερου πολιτικού Μπόρις Νεμτσόφ την Παρασκευή, κοντά στο Κρεμλίνο, στο κέντρο της Μόσχας, έχει οδηγήσει τις αρχές σε «πολλούς υπόπτους».

Ο Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ τόνισε, ωστόσο, ότι οι συγκεκριμένοι ύποπτοι έχουν αυτή την ιδιότητα μόνον σε ένα από τα σενάρια τα οποία εξετάζουν οι ρωσικές αρχές σε ό,τι αφορά τα κίνητρα και τους αυτουργούς της δολοφονίας.

Ο Νεμτσόφ, ηγετικό στέλεχος του φιλελεύθερου τμήματος της αντιπολίτευσης στη Ρωσία, το οποίο δεν εκπροσωπείται στο ρωσικό κοινοβούλιο, είχε αντιταχθεί στη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία, έχοντας ετοιμάσει μάλιστα και έκθεση με την οποία αποδείκυε την παρουσία Ρώσων στρατιωτικών εντός του ουκρανικού εδάφους, ενώ παράλληλα έκανε συχνά λόγο για «εκφασισμό» της Ρωσικής Ομοσπονδίας από το καθεστώς του προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν.

EURONEWS

Ο φιλελεύθερος Ρώσος πολιτικός είχε καταγγείλει επίσης ότι φοβόταν πως ο πρόεδρος της Ρωσίας πιθανόν να διέταζε τη δολοφονία του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή