Σήμερα η κηδεία του Μπόρις Νεμτσόφ

Στην Ουκρανία επέστρεψε η σύντροφος του δολοφονηθέντος πολιτικού
Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 09:18
UPD:11:50
REUTERS/MAXIM SHEMETOV
A- A A+

Στο κοιμητήριο της Μόσχας Τρογεκουρόβσκογιε θα τελεστεί σήμερα η κηδεία του ηγετικού στελέχους της ρωσικής αντιπολίτευσης Μπόρις Νεμτσόφ,ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, ενώ περπατούσε μαζί με την Ουκρανή φίλη του, σε μια γέφυρα κοντά στο Κρεμλίνο.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, η Ουκρανή σύντροφος του δολοφονηθέντος πολιτικού επιστρέφει στην πατρίδα της αφού ανακρίθηκε από την αστυνομία στη ρωσική πρωτεύουσα. «Η Άννα Ντουρίτσκαγια μόλις αναχώρησε για το Κίεβο», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας. Το 23χρονο μοντέλο βρισκόταν μαζί με τον Νεμτσόφ όταν εκείνος δέχτηκε την δολοφονική επίθεση.

Ο δικηγόρος της είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η γυναίκα αγωνιά να επιστρέψει προσωρινά στο σπίτι της στο Κίεβο για να δει την μητέρα της, αλλά πρόσθεσε ότι η αστυνομία «ενεργεί σωστά».

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Γερουσίας της Πολωνίας δήλωσε ότι η Μόσχα αρνήθηκε να του χορηγήσει βίζα για να παραστεί στην κηδεία του Νεμτσόφ. Ο Μπόγκνταν Μπορούσεβιτς επρόκειτο να ηγηθεί της πολωνικής αντιπροσωπείας στην κηδεία.

Η ρωσική πρεσβεία στην Βαρσοβία ανακοίνωσε ότι ο Μπορούσεβιτς δεν έλαβε βίζα γιατί το όνομά του βρίσκεται στον κατάλογο με τους Πολωνούς αξιωματούχους στους οποίους απαγορεύεται να ταξιδέψουν στη Ρωσία, μία λίστα η οποία συντάχθηκε μετά την επιβολή των κυρώσεων της Ε.Ε. σε βάρος της Μόσχας για την ουκρανική κρίση.

ΕURONEWS

Η Λετονή ευρωβουλευτής Σάντρα Καλνιέτε δήλωσε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι της απαγόρευσαν την είσοδο στο αεροδρόμιο της Μόσχας Σερεμέτιεβο χωρίς να της δοθεί μία ικανοποιητική εξήγηση.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, δικαστήριο της Μόσχας απέρριψε το αίτημα του ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι να παραστεί στην κηδεία του Νεμτσόφ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή