ΣΥΡΙΖΑ: Κεντρική Επιτροπή το Σαββατοκύριακο και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015 07:12
UPD:09:21
fosphotos/Panayiotis Tzamaros

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής θα ξεκινήσουν το Σάββατο το πρωί στις 10:30 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή στις 19:00.

A- A A+

Την ώρα που στην Ευρωζώνη εντείνονται οι ανησυχίες για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την πιθανότητα να απαιτηθούν και νέα κονδύλια εντός της επόμενης διετίας, στην Αθήνα η κυβέρνηση, όπως ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να δίνει «μάχη μέρα με τη μέρα» το επόμενο τετράμηνο.

Στόχος, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό είναι μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες η κυβέρνηση να υλοποιήσει τη λαϊκή εντολή για άσκηση της διακυβέρνησης της χώρας, ξεκινώντας από «το ξήλωμα του καθεστώτος του μνημονίου και των εκπροσώπων του στον κρατικό μηχανισμό».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Μαξίμου, τις επόμενες ημέρες πρέπει να προωθηθούν άμεσα οι σαρωτικές μεταρρυθμίσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς και την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης.

Στα εσωκομματικά, στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, πέρα από τη συζήτηση για τη νέα συμφωνία-γέφυρα και τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης, αποφασίσθηκε να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή το Σαββατοκύριακο στο Cine Κεραμεικός με θέματα την αποτίμηση της εκλογικής μάχης και τις πολιτικές εξελίξεις και την εκλογή νέου Γραμματέα Κ.Ε. και νέας Πολιτικής Γραμματείας.

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής θα ξεκινήσουν το Σάββατο το πρωί στις 10:30 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή στις 19:00.

Ο Αλ. Τσίπρας πρότεινε η νέα Π.Γ. να είναι 11μελής από 21 μέλη που αριθμεί σήμερα, ενώ για τη θέση του αντικαταστάτη του Δ. Βίτσα ο οποίος εκλέχτηκε βουλευτής, πρότεινε τον Τάσο Κορωνάκη.

Η ολιγομελής Πολιτική Γραμματεία καθιστά το όργανο πιο ευέλικτο, ωστόσο είναι δύσκολο να αποτυπώσει όλους τους συσχετισμούς εντός του κόμματος και γι' αυτό στη συνεδρίαση της Κ.Ε., όπου αναμένεται να τεθούν με εντονότερο τρόπο οι διαφωνίες κυρίως στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας για την κυβερνητική πολιτική και την συμφωνία με τους δανειστές, είναι πολύ πιθανό να ληφθεί απόφαση για αύξηση των μελών της Π.Γ..

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή