Συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 19:51
UPD:20:21
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Οι πολιτικές εξελίξεις αλλά και η εκλογή νέου γραμματέα και πολιτικής γραμματείας θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ η οποία ξεκινά το πρωί του Σαββάτου.

Ειδικότερα, οι εργασίες ξεκινούν στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώνονται την Κυριακή στις 19.00. 

Τα θέματα της συνεδρίασης είναι:

1. Αποτίμηση της εκλογικής μάχης - Πολιτικές εξελίξεις

2. Εκλογή νέου Γραμματέα ΚΕ και νέας Πολιτικής Γραμματείας.

Στο παρασκήνιο έχει συζητηθεί το όνομα του Τ. Κορωνάκη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας για τη θέση του γραμματέα του κόμματος. Η αλλαγή του κ. Βίτσα θεωρείται επιβεβλημένη μετά την εκλογή του στο κοινοβούλιο, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και άλλη υποψηφιότητα.

Η Πολιτική Γραμματεία θα αλλάξει καθώς αναμένεται να μειωθεί ο αριθμός των μελών της από 23 που είναι σήμερα σε 11-13. Αναμένεται να υπάρξουν παραιτήσεις μελών που έχουν εκλεγεί βουλευτές ή έχουν γίνει υπουργοί.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 27 , παράγραφος 5 του Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρεται στις σχέσεις του κόμματος με το κράτος και την κυβέρνηση , αναφέρεται ρητά ότι: «Τα στελέχη που κατέχουν αμειβόμενη κυβερνητική θέση ή αξίωμα (μέλος Υπουργικού Συμβουλίου ή μέλος ΔΣ Δημόσιου Οργανισμού / Διεθνούς Οργανισμού ή Ανεξάρτητης Αρχής / ΔΕΚΟ / ΝΠΔΔ / Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς Υπουργείων, Υφυπουργοί), δεν μπορεί να υπερβαίνουν το 25% των μελών κάθε οργάνου του κόμματος.

Newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή