Γαλλία: Πιέζει ο χρόνος για την μεταρρύθμιση των εργασιακών

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015 19:42
UPD:19:43
Reuters/CHARLES PLATIAU

Ο Βαλς κάλεσε τους εργοδότες και τους εκπροσώπους των εργαζομένων να αρχίσουν το ταχύτερο διαπραγματεύσεις σε ό,τι αφορά το υπερχρεωμένο ταμείο ανεργίας, για το οποίο επίσης οι Βρυξέλλες ζητούν από το Παρίσι να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Η κυβέρνηση της Γαλλίας θέλει ο νέος νόμος για τις εργασιακές σχέσεις να εγκριθεί από την Εθνοσυνέλευση ως το καλοκαίρι, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση, η οποία πιέζεται για να αποφύγει την επιβολή προστίμων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξαιτίας της αθέτησης των δεσμεύσεών της όσον αφορά το δημόσιο έλλειμμά της, θέλει να προωθήσει σημαντικές αλλαγές σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις.

Λίγες ώρες πριν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιοποιήσει το πόρισμά της για τον προϋπολογισμό της Γαλλίας, ο Βαλς ανακοίνωσε ένα νέο σχέδια μεταρρυθμίσεων σε εκπροσώπους των συνδικάτων και ενώσεις των εργοδοτών, που απέτυχαν να συμφωνήσουν μεταξύ τους σε μεταρρυθμίσεις παρά τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις τις οποίες διεξήγαγαν.

«Η χώρα μας χρειάζεται μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο Βαλς. «Η κυβέρνηση θα αναλάβει τις ευθύνες της και θα προωθήσει την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, η κυβέρνηση θα καταθέσει προς ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο στην Εθνοσυνέλευση στις αρχές του Απριλίου. Ο Βαλς απέφυγε να δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα όσον αφορά το πότε θέλει να έχει επικυρωθεί.

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση αναστέλλει την κανονική λειτουργία της τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αν και υπάρχουν θερινά τμήματα στα οποία θα μπορούσε να συζητηθεί εκτάκτως, εάν συντρέχει, λόγος το νομοσχέδιο.

Ο Βαλς κάλεσε τους εργοδότες και τους εκπροσώπους των εργαζομένων να αρχίσουν το ταχύτερο διαπραγματεύσεις σε ό,τι αφορά το υπερχρεωμένο ταμείο ανεργίας, για το οποίο επίσης οι Βρυξέλλες ζητούν από το Παρίσι να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή