Περέιρα: Ένα ''γρήγορο'' γκολ και θα έρθει και το επόμενο

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015 16:08
UPD:16:11
INTIME SPORTS/LATO KLODIAN

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού εστίασε στον ελάχιστο χρόνο που έχει για να κάνει αποκατάσταση και να προετοιμάσει την ομάδα του από αγώνα σε αγώνα, ενώ ζήτησε από τους παίκτες του ένα «γρήγορο γκολ», εκτιμώντας ότι αν γίνει αυτό η κατάσταση θα απλοποιηθεί.

A- A A+

Ο Ολυμπιακός δεν είναι αυτός που πρέπει και που ο ίδιος θα επιθυμούσε να βλέπει, παραδέχθηκε ο Βίτορ Περέιρα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της αυριανής ρεβάνς με τη Ντνίπρο, που θα κρίνει το ευρωπαϊκό μέλλον των «ερυθρόλευκων» για τη φετινή περίοδο.

Η πειραϊκή ομάδα ηττήθηκε 0-2 την περασμένη Πέμπτη στο Κίεβο και αύριο καλείται να κάνει τη μεγάλη ανατροπή για να συνεχίσει στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, αφού η καλή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ παραμένει στόχος της πειραϊκής ομάδας.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού εστίασε στον ελάχιστο χρόνο που έχει για να κάνει αποκατάσταση και να προετοιμάσει την ομάδα του από αγώνα σε αγώνα, ενώ ζήτησε από τους παίκτες του ένα «γρήγορο γκολ», εκτιμώντας ότι αν γίνει αυτό η κατάσταση θα απλοποιηθεί.

Συγκεκριμένα, ο Περέιρα ρωτήθηκε και απάντησε για: 

Την τακτική στον αγώνα με τη Ντνίπρο: «Το επίπεδό μας πρέπει να είναι πολύ ανώτερο και να ξεπεράσουμε το επίπεδο της Ντνίπρο σε όλα τα επίπεδα. Να βάλουμε το πρώτο γκολ με οργανωμένο παιχνίδι και να είμαστε καλύτεροι σε όσα τα επίπεδα, να κάνουμε ένα παιχνίδι στο δικά μας μέτρα και έτσι θα έρθει και το επόμενο γκολ (...) Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε με προσωπικότητα και θάρρος και αυτό θέλουμε να κάνουμε. Έχουμε 90 λεπτά για να πετύχουμε δύο γκολ. Δεν μας πειράζει αν γίνει στα πρώτα δέκα λεπτά ή στο δεύτερο ημίχρονο. Πρέπει να το κάνουμε με τον δικό μας οργανωμένο τρόπο».

Τις συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές του ύστερα από τις δύο σερί ήττες: «Είναι δύσκολο να δεχτούμε ότι κάναμε δύο άσχημα αποτελέσμα, αλλά από εκεί και πέρα το δεχόμαστε γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Για να το ξεπεράσεις, πρέπει να δουλέψεις για να πάρεις αποτελέσματα. Εμείς δεν έχουμε χρόνο να δουλέψουμε λόγω των σερί ματς, όμως έχουμε τη δυνατότητα να δουλεύουμε με εικόνες και με θεωρία και να προετοιμάζουμε όσο καλύτερα μπορούμε τα επόμενα παιχνίδια μας».

Το μήνυμα που στέλνει στο φίλαθλο κοινό του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός θέλει να δείξει πως εκτός από μεγάλες διαστάσεις στην Ελλάδα ότι έχει στην Ευρώπη. Θέλουμε να το δείξουμε αύριο. Να δείξουμε πως αξίζουμε να είμαστε σε αυτήν την διοργάνωση. Να παίξει με θέληση, με θάρρος και με αυτοπεποίθηση και να δείξει πως θέλει να προχωρήσει».

Τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και τα λάθη της ομάδας του: «Δεν θα προσπαθήσω να δικαιολογήσω τα λάθη μας. Δεν είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για τον Παναθηναϊκό. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε καλές μεταβιβάσεις της μπάλας. Στο δεύτερο μέσα σε 4 λεπτά δεχθήκαμε δύο γκολ. Ο μόνος τρόπος είναι να μην γίνονται τα λάθη αυτά είναι να δουλεύεις. Με τη Ντνίπρο βάλαμε ένα γκολ που ακυρώθηκε και δεν μάς δόθηκε ένα πέναλτι.  Τα λάθη οφείλονται στην έλλειψη ξεκούρασης».

Την πίεση που τού ασκείται για το αποτέλεσμα: «Έχω την εμπειρία να παραδεχθώ πως δεν είμαστε στο επίπεδο που θέλω. Θέλω περισσότερο πρέσινγκ, πιο γρήγορο ποδόσφαιρο και καλύτερη ανάπτυξη. Είναι όμως αδύνατο να συμβεί, αφού δεν έχω χρόνο να προετοιμάσω την ομάδα και να κάνω και αποκατάσταση (...) Εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε με ποιότητα και οργάνωση σε όλες τις γραμμές και να βάλουμε ένα γκολ γρήγορα. Αυτό θα κοιτάξουμε να κάνουμε».

Τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Τσόρι Ντομίνγκες, ο οποίος υπογράμμισε πως «είναι υποχρέωσή μας να νικήσουμε. Είναι αρκετό διάστημα που δεν παίζουμε καλά και θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξουμε την κατάσταση, αφού πιστεύουμε ότι έχουμε μία ομάδα που αξίζει να προχωρήσει, που αξίζει περισσότερα».

Όσο για την αγωνιστική κατάσταση του ίδιου; «Νιώθω πολύ καλά, είμαι σε καλή κατάσταση. Είμαι έτοιμος να παίξω και να προσφέρω μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου. Περισσότερο όμως από τον κάθε παίκτη, παίζει ρόλο η ομάδα».

Αναφορικά με τις αγωνιστικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει εσχάτως η ομάδα του, ο Αργεντινός άσος παρατήρησε ότι «στην πορεία μας έχουμε συναντήσει αρκετά δύσκολα παιχνίδια. Είμαστε ποδοσφαιριστές κι αυτό που πρέπει να βλέπουμε είναι να κάνουμε τη δουλειά μας, να παίζουμε ποδόσφαιρο».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις