Σούπερ Λίγκα: Μεγάλος νικητής ο Παναθηναϊκός με 2-1 επί του Ολυμπιακού

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015 21:45
UPD:22:02
INTIME SPORTS/ARGIRIS MAKRIS

Η επικράτηση των «πρασίνων» ήταν πέρα για πέρα δίκαιη, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που δεν είχε σημαντικές διαφορές στην απόδοσή του, σε σχέση με αυτή κόντρα στη Ντνίπρο την περασμένη Πέμπτη.

A- A A+

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας με τον Ολυμπιακό, 2-1, και μείωσε στους 3 βαθμούς την απόσταση από τον πρωτοπόρο αντίπαλό του.

Η επικράτηση των «πρασίνων» ήταν πέρα για πέρα δίκαιη, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που δεν είχε σημαντικές διαφορές στην απόδοσή του, σε σχέση με αυτή κόντρα στη Ντνίπρο την περασμένη Πέμπτη.

Ομάδα χωρίς καλή οργάνωση και δημιουργία, είχε μόλις μία κλασική ευκαιρία σε όλο το παιχνίδι και με τη δεύτερη κακή εμφάνισή του προβλημάτισε ακόμη περισσότερο τους οπαδούς του.

Ο Παναθηναϊκός χωρίς να εντυπωσιάσει έδειξε ότι ήθελε περισσότερο τη νίκη και την πήρε, κυρίως γιατί ήταν αυτός που πίεσε στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και στο τέλος δικαιώθηκε, έστω κι αν στάθηκε τυχερός στην φάση του 49΄.

Ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα στo ξεκίνημα της αναμέτρησης και ήταν η ομάδα που στο 8΄ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι. Το σουτ του Μανιάτη βρήκε στο πόδι του Ζέκα, ωστόσο, ο Στιλ δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε τη μπάλα.

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή στο 12΄, με το Μπεργκ να δίνει κοντινή πάσα στο Νάνο και ο Ισπανός με συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο… βωμό της τακτικής «θυσιάστηκε» το θέαμα και το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι σίγουρα θα ξεχαστεί πάρα πολύ γρήγορα από αυτούς που το παρακολούθησαν.

Υπήρχε ένταση, πάθος και δυνατά μαρκαρίσματα, αλλά ποιοτικά ο αγώνας δεν πρόσφερε τίποτα. Πολλά λάθη από τους παίκτες και των δύο ομάδων και καμία σημαντική φάση στη μεγάλη περιοχή των Στιλ και Ρομπέρτο.

Μετά το 30΄ ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πιέσει περισσότερο την άμυνα των «ερυθρόλευκων», που προτίμησαν να μη ρισκάρουν και να διατηρήσουν το μηδέν στην άμυνα στο πρώτο μέρος.

Στο 34΄ ο Καρέλης βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά αντί να γυρίσει τη μπάλα στο Μπεργκ που ήταν μόνος του στην «καρδιά» της μεγάλης περιοχής, προτίμησε να τελειώσει την φάση με αδύναμο σουτ που μπλόκαρε εύκολα ο Ρομπέρτο.

Τρία λεπτά μετά, ο Ζέκα βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή και πλάγια δεξιά, έπιασε το σουτ που κατέληξε ψηλά άουτ.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Ο Ολυμπιακός έχασε απίστευτη ευκαιρία με το Ντουρμάζ στο 47΄ και δύο λεπτά μετά από το αυτογκόλ του Μαζουακού ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε.

Το ντέρμπι τελείωσε στο 78΄ με το δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους, αυτή την φορά με το μονοκόματο σουτ του Πέτριτς.
Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντομίνγκες με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις