Μπάσκετ: Στον τελικό του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015 19:14
UPD:19:22
INTIME SPORTS/MOTIONTEAM

Σε ματς θρίλερ που κρίθηκε με το τρίποντο του Βλάντο Γιάνκοβιτς στην εκπνοή οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν 71-68 του ΠΑΟΚ στον -καθυστερημένο- δεύτερο χρονικά ημιτελικό της διοργάνωσης, στην Πυλαία.

A- A A+

Για 11η σερί χρονιά ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε την είσοδό του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Πάτρας.

Σε ματς θρίλερ που κρίθηκε με το τρίποντο του Βλάντο Γιάνκοβιτς στην εκπνοή οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν 71-68 του ΠΑΟΚ στον -καθυστερημένο- δεύτερο χρονικά ημιτελικό της διοργάνωσης, στην Πυλαία.

Η πολύ καλή άμυνα και η συμβολή του Διαμαντίδη στα τελευταία κρίσιμα λεπτά ήταν τα «κλειδιά» της νίκης των «πρασίνων». Από την άλλη μεριά, οι γηπεδούχοι «ξύπνησαν» κάπως στο τρίτο δεκάλεπτο και με υπερπροσπάθεια στο τελευταίο τρίλεπτο κατάφεραν να ισοφαρίσουν 4΄΄ πριν τη λήξη, αλλά «λύγισαν» από το «τρίποντο» του Γιάνκοβιτς.

Τα λάθη του ΠΑΟΚ, η αστοχία των παικτών του στα τρίποντα (0/11) στο πρώτο μέρος, σε συνδυασμό με την καλή άμυνα των παικτών του Παναθηναϊκού, έφεραν τους «πράσινους» σε «θέση ισχύος».

Η διαφορά στο 15΄ έφτασε στο +7 για την ομάδα του Ιβάνοβιτς (16-23), αλλά παρ’ όλα αυτά επιθετικά οι φιλοξενούμενοι είχαν σε κακή μέρα τους περισσότερους παίκτες τους (1/11 τρ.).

Το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να πετυχαίνει τρίποντο και τον ΠΑΟΚ να αστοχεί σε ένα ακόμη (1/12). Με πέντε συνεχόμενους πόντους του Σλότερ το «τριφύλλι» ξέφυγε για πρώτη φορά στο ματς με 11 (27-38) κι έδειξε να ελέγχει το ματς.

Η είδηση του αγώνα ήταν το πρώτο τρίποντο του ΠΑΟΚ στο 22΄ από τον Κάρτερ και το δεύτερο συνεχόμενο από το Μαργαρίτη έριξε γρήγορα τη διαφορά στο 33-38.

Το ματς στη συνέχεια είχε πιο γρήγορο ρυθμό, με τους γηπεδούχους, παρά τα πολλά φάουλ που είχαν βασικοί τους παίκτες (Κάρτερ, Μαργαρίτης), να κατεβάζουν τη διαφορά στη μικρότερη τιμή της (44-47) λίγο πριν τη λήξη της περιόδου με τρίποντο του Τσόχλα, αλλά η «απάντηση» ήταν άμεση από τους «πράσινους» με τη «βόμβα» του Φώτση (44-50).

Ο ΠΑΟΚ μπήκε… ζεστός στην τελευταία περίοδο και με σκόρερ το Λάνγκφορντ πλησίασε στους δύο πόντους (48-50), αλλά γρήγορα ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 6 (48-54). Η είσοδος του Διαμαντίδη στο παρκέ άλλαξε τα δεδομένα.

Αν και ο αρχηγός του «τριφυλλιού» υπέπεσε γρήγορα στο 4ο φάουλ με 6 σερί πόντους (τρίποντο, καλάθι-φάουλ) έδωσε… αέρα 10 πόντων στον Παναθηναϊκό (52-62).

Αν και οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με 14 πόντους, ο ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Με μία εύστοχη βολή του Όντουμ και επιθετικό ριμπάουντ του Μαργαρίτη και καλάθι του τελευταίου το ματς ήρθε στα ίσια  (68-68) τέσσερα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του.

Τελευταίος, όμως, «μίλησε» ο Γιάνκοβιτς που με «βόμβα» τριών πόντων σε «νεκρό χρόνο» έδωσε τη νίκη-πρόκριση στο «τριφύλλι».

Ο Γκιστ με 13 πόντους ήταν ο κορυφαίος σκόρερ του Παναθηναϊκού, ενώ από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισε ο Λάνγκφορντ με 16 πόντους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις