Νέο άλμπουμ για τους Blur, έπειτα από 12 χρόνια

Το άλμπουμ, με τίτλο «The Magic Whip», θα κυκλοφορήσει στις 27 Απριλίου
Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 19:22
UPD:19:27

Η νέα δουλειά των Blur έρχεται 12 ολόκληρα χρόνια μετά το άλμπουμ «Think Tank».

A- A A+

Οι Blur, το indie rock συγκρότημα της δεκαετίας του ’90 που ταρακούνησε τα νερά της βρετανικής σκηνής με πολύ δυνατές στιγμές, επέστρεψε στα στούντιο και ηχογράφησε νέο άλμπουμ με τίτλο «The Magic Whip», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 27 Απριλίου.

Έπειτα από 12 χρόνια σιωπής, τα μέλη του συγκροτήματος βρέθηκαν μαζί για πέντε ημέρες στο Χονγκ Κονγκ, όπου έγινε η ηχογράφηση του νέου δίσκου. Ο frontman της μπάντας, Damon Albarn, δήλωσε σχετικά: «το νέο μας άλμπουμ θα είναι μια επιστροφή στον τρόπο που ηχογραφούσαμε όταν πρωτοξεκινήσαμε. Δεν ήταν σε ένα πολυτελές στούντιο, ήταν πολύ κλειστοφοβικά και έκανε πολύ ζέστη. Μπήκαμε μέσα και βγάλαμε ένα σωρό ιδέες».

Ο 46χρονος Albarn ανέφερε, επίσης, πως το άλμπουμ έχει το ίδιο στυλ με την μουσική που έκανε ο David Bowie την δεκαετία του ’70, την βερολινέζικη περίοδό του.

Η νέα δουλειά των Blur έρχεται 12 ολόκληρα χρόνια μετά το άλμπουμ «Think Tank» και ενώ μεσολάβησαν η αποχώρηση του κιθαρίστα Graham Coxon, διάφορα side projects και η πρώτη σόλο δισκογραφική δουλειά του Albarn, πέρυσι, με τίτλο «Everyday Robots».

Πέρα από τη δημιουργία τού «The Magic Whip», οι Damon Albarn, Graham Coxon (κιθάρα), Alex James (μπάσο) και ο Dave Rowntree (ντράμς), θα δώσουν μια συναυλία στο Φεστιβάλ «British Summer» στο Hyde Park του Λονδίνου, στις 20 Ιουνίου.

Το «The Magic Whip» θα περιλαμβάνει τα εξής 12 τραγούδια:

«Lonesome Street»
«New World Towers»
«Go Out»
«Ice Cream Man»
«Thought I Was A Spaceman»
«I Broadcast»
«My Terracotta Heart»
«There Are Too Many Of Us»
«Ghost Ship»
«Pyongyang»
«Ong Ong»
«Mirrorball».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς