Γ. Σακελλαρίδης: Δεν υπάρχει στροφή, παραμένουν οι κόκκινες γραμμές

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 10:14
UPD:10:32
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Αναφερόμενος στο αίτημα που απέστειλε η Αθήνα στους Ευρωπαίους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (φωτ. αρχείου) έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως «δεν έχει ζητηθεί επέκταση του προγράμματος, ούτε αξιολόγηση».

A- A A+

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι σήμερα θα υπάρξει συμφωνία, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στον ΑΝΤ1 εν όψει του κρίσιμου Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Όπως είπε, η κυβέρνηση κάνει διάλογο και δίνει σκληρή μάχη για να πετύχει αμοιβαία επωφελή λύση και να τηρήσει τη λαϊκή εντολή. Πρόσθεσε ακόμη ότι ο καθένας κρίνεται για την τοποθέτησή του στο να βρεθεί λύση».

Για την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι «έγινε σε καλό κλίμα, δεδομένου του άσχημου κλίματος και της σκληρής στάσης της Γερμανίας στο ελληνικό αίτημα».

Απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι υπάρχει αλλαγή στάσης της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως αν είχε γίνει στροφή 180 μοιρών «θα είχαμε υπογράψει πριν από 10 μέρες».

 «Δεν έχουμε κάνει πίσω από τις κόκκινες γραμμές μας» επέμεινε και θέλησε να εξηγήσει γιατί δεν κατατέθηκαν τα νομοσχέδια για τη ρύθμιση των 100 δόσεων και την προστασία της πρώτης κατοικίας. «Ο βασικότερος λόγος που δεν κατατέθηκαν είναι ότι δεν έχουν συγκροτηθεί οι επιτροπές ακόμα, για να τα εγκρίνουν», υποστήριξε. 

Αναφερόμενος στο αίτημα που απέστειλε η Αθήνα στους Ευρωπαίους έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως «δεν έχει ζητηθεί επέκταση του προγράμματος, ούτε αξιολόγηση». 

Τέλος, ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι δεν θα υπάρξουν ενέργειες με δημοσιονομικό κόστος, κάτι που άλλωστε αναφέρεται και στο αίτημα, το οποίο απέστειλε η ελληνική πλευρά, ενώ για την τρόικα σημείωσε ότι ζητούμενο είναι η συνεργασία να γίνεται με τους ίδιους τους θεσμούς και τους ηγέτες τους. «Δεν μπορεί να συνεχιστεί η επιβολή πολιτικών από ένα κλιμάκιο τεχνοκρατών», κατέληξε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή