Μπάσκετ: Μεγάλη νίκη του Κόροιβου με ΠΑΟΚ

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015 19:44
UPD:19:59
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ
A- A A+

Ο γιος νίκησε απόψε τον πατέρα ή διαφορετικά ο Κόροιβος Αμαλιάδας του Χάρη Μαρκόπουλου επικράτησε του ΠΑΟΚ του Σούλη Μαρκόπουλου (65-61), στην πιο ενδιαφέρουσα αναμέτρηση της εμβόλιμης 17ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών.

Ένα ξέσπασμα των γηπεδούχων στο τελευταίο δεκάλεπτο με πρωταγωνιστές τους Μπάουερς και Ρούμπιο, οι οποίοι έτρεξαν σερί 6-0 και έκαναν το 59-51 στο 34΄, έβαλε την ομάδα της Πελοποννήσου στην τροχιά μιας πολύτιμης νίκης που της επιτρέπει να κάνει αποφασιστικό βήμα για απομάκρυνσή της από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στη Θεσσαλονίκη, ο Άρης πέτυχε δύσκολη νίκη επί του ΚΑΟ Δράμας με 78-75. Με τρίποντο του Τσαλδάρη 40’’ πριν τη λήξη οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στον πόντο (71-72). Στα 8’’7 πριν το τέλος και με το σκορ 76-75 για τον Άρη, ο Πάσαλιτς πάτησε γραμμή, οι παίκτες του ΚΑΟΔ όμως δεν το εκμεταλλεύτηκαν, υπέπεσαν σε φάουλ στην επίθεσή τους και ο Ριντ με 2/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Μεγάλη νίκη και για τον Πανελευσινιακό, που επιβλήθηκε του Κολοσσού με 75-69 και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες για παραμονή στην Α1 με πρωταγωνιστή τον Τζόνσον, ο οποίος σημείωσε με 28 πόντους.

Την ένατη φετινή νίκη πανηγύρισε ο Απόλλωνας Πατρών, ο οποίος συνεχίζει την προσπάθεια για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης.

Η αχαϊκή ομάδα επικράτησε στην Πάτρα 69-65 της Νέας Κηφισιάς με ανατροπή, καθώς προσπέρασε στο σκορ (63-62) μόλις 44΄΄ πριν τη λήξη, για να αποδειχθεί μοιραίος για την αθηναϊκή ομάδα ο Μαυροειδής, ο οποίος δέχθηκε δύο τάπες από τον Φιτζπάτρικ σε δύο συνεχείς επιθέσεις.

Ένα πολύ παραγωγικό τέταρτο δεκάλεπτο ήταν αρκετό για το Ρέθυμνο, προκειμένου οι Κρήτες να εξασφαλίσουν διψήφια διαφορά ασφαλείας και να φτάσουν στο «διπλό» επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη με 84-79.

Πρωταγωνιστής για τον ΑΓΟΡ ήταν ο Καλαμπόκης, ο οποίος σε αυτό το διάστημα σημείωσε τους 13 από τους συνολικά 28 πόντους του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις