Συντεταγμένη έξοδος των Ουκρανών στρατιωτών από το Ντεμπάλτσεβε

Κάποιοι έχουν παραδοθεί στους φιλορώσους αποσχιστές
Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015 10:32
UPD:13:57
EPA/SERGEI KOZLOV
A- A A+

Οι δυνάμεις του ουκρανικού στρατού άρχισαν την Τετάρτη να αποσύρονται σταδιακά από την πόλη Ντεμπάλτσεβε, στην επαρχία του Ντονέτσκ, η οποία πολιορκείται από τους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αποσχιστές αντάρτες, ανέφεραν διοικητές παραστρατιωτικών δυνάμεων οι οποίες πολεμούν δίπλα στις κυβερνητικές ουκρανικές δυνάμεις.

«Η απόσυρση των δυνάμεων από το Ντεμπάλτσεβε λαμβάνει χώρα με σχεδιασμένο και οργανωμένο τρόπο», σημείωσε ο Σέμεν Σεμεντσένκο, βουλευτής του ουκρανικού κοινοβουλίου ο οποίος είναι επικεφαλής της φιλοκυβερνητικής παραστρατιωτικής Ταξιαρχίας του Ντονμπάς.

«Ο εχθρός προσπαθεί να κλείσει τον δρόμο και να εμποδίσει την έξοδο των στρατιωτών», δήλωσε μέσω Facebook.

ASSOCIATED PRESS

Εκατοντάδες κυβερνητικοί Ουκρανοί στρατιώτες, εξάλλου, φέρονται να έχουν παραδοθεί στις φιλορωσικές αποσχιστικές δυνάμεις στην περιοχή, όπως αναφέρει η ειδησεογραφική υπηρεσία των αποσχιστών, DAN, επικαλούμενη «αξιωματούχο» των τοπικών αποσχιστικών αρχών.

«Στο Ντεμπάλτσεβε υπάρχει μαζική παράδοση όπλων από τις ουκρανικές δυνάμεις. Πρόκειται για εκατοντάδες στρατιώτες», ανέφερε ο Μαξίμ Λεστσένκο.

Οι δυνάμεις της αυτοαποκαλούμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» δήλωσαν επίσης ότι έχουν ήδη αρχίσει να αποσύρουν το πυροβολικό τους από τα σημεία του μετώπου όπου εφαρμόζεται η εκεχειρία.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει, στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, ότι φάλαγγες ουκρανικών αρμάτων μάχης και άλλων στρατιωτικών οχημάτων αποχωρούν από το Ντεμπάλτσεβε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή