Δ. Στρατούλης: Με νομοθετική ρύθμιση σταματάμε τις προγραμματισμένες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015 12:26
UPD:12:29
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

O Δημήτρης Στρατούλης (φωτ. αρχείου) δεσμεύθηκε ότι θα δοθεί το ΕΚΑΣ με τους ισχύοντες όρους και προϋποθέσεις, χωρίς αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια.

A- A A+

«Σταματάμε με νομοθετική ρύθμιση τις μειώσεις που έχουν προγραμματιστεί στις επικουρικές συντάξεις. Θα κατατεθεί αύριο», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης. 

Όπως ανέφερε, παρά τις απαιτήσεις των εταίρων δεν θα υπάρξει μείωση των επικουρικών συντάξεων.

Επίσης ο αναπληρωτής υπουργός γνωστοποίησε ότι υπέγραψε τρεις ρυθμίσεις, οι οποίες προβλέπουν παράταση ενός έτους της δυνατότητας ασφαλιστικής ικανότητας όσων έχουν πάνω από 50 ένσημα, αντί των 100 που ισχύουν, συνέχιση της πλήρους υγειονομικής περίθαλψης των ανασφάλιστων ηλικιωμένων του ΟΓΑ και σε ενάμιση μήνα επαναφορά της σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες στους οποίους έχει κοπεί.

Ακόμη δεσμεύθηκε ότι θα δοθεί το ΕΚΑΣ με τους ισχύοντες όρους και προϋποθέσεις, χωρίς αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια.

Ερωτηθείς για το πώς θα εξασφαλιστούν τα κονδύλια για τις παραπάνω εξαγγελίες, ο κ. Στρατούλης απάντησε ότι «μαζί με τις ρυθμίσεις που θα στείλουμε, θα υπάρχουν και μέτρα που θα αυξάνουν τα έσοδα».

Για το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών απηύθυνε έκκληση στου  πολίτες που πρόκειται να υπαχθούν στις νέες ρυθμίσεις να αποπληρώσουν τις τρέχουσες οφειλές τους. Για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα είπε ότι θα υπάρξει ειδική ρύθμιση. 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή