Νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα για «ανάσα αξιοπρέπειας»

Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015 17:54
UPD:16/02/2015 01:26
A- A A+

Ένα ακόμη συλλαλητήριο με σύνθημα «ανάσα αξιοπρέπειας» είναι σε εξέλιξη στο Σύνταγμα.

Τα περισσότερα πανό που έχουν αναρτηθεί είναι υπέρ της αλλαγής των πολιτικών στην Ευρώπη και κατά της λιτότητας, ενώ υπάρχουν και σατιρικά πανό, επηρεασμένα από το πνεύμα των αποκριάτικων ημερών.

Η προσέλευση των διαδηλωτών είναι μεγάλη, ενώ η κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας έχει διακοπεί.

Το κάλεσμα έγινε για ακόμη μία φορά μέσω των social media εν όψει του αυριανού Eurogroup στις Βρυξέλλες, όπου Ελλάδα και Ε.Ε. θα αναζητήσουν συγκλίσεις.

Στη σχετική ανάρτηση στο Facebook αναφέρεται ότι ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του.

«Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής. […] Συνεχίζουμε με πείσμα και αυτοπεποίθηση», συμπληρώνεται. 

Περισσότερα από 8.000 άτομα βρίσκονται στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, διαδηλώνοντας κατά της λιτότητας και των μνημονίων και εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στις ελληνικές θέσεις, εν όψει του κρίσιμου Eurogroup.

Οι διαδηλωτές, ζητούν απαλλαγή από τα μνημόνια και τη λιτότητα, αρκετοί είναι αυτοί που κρατούν ελληνικές σημαίες και κάποιοι σημαίες κρατών της Ε.Ε.. Άλλοι κρατούν πλακάτ κατά της Γερμανίας. Κεντρικό σύνθημα των συγκεντρωμένων είναι: «Δεν φοβόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε».

Στο Ηράκλειο πλήθος κόσμου διαδήλωσε μαζικά υπέρ των θέσεων της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

«Οι Έλληνες, θα πρέπει να στείλουμε με ομοψυχία τώρα, ένα ηχηρό μήνυμα στην Ευρώπη για αλλαγή της πολιτικής λιτότητας, της ύφεσης, της ανεργίας, που φτωχοποιεί ολοένα τον Ελληνικό Λαό» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κάλεσμα που έγινε μέσω των social media. 

Συγκεντρώσεις ενάντια στην λιτότητα πραγματοποιήθηκαν και στα Ιωάννινα, την Ηγουμενίτσα, την Άρτα και την Πρέβεζα με τους πολίτες της Ηπείρου να ζητούν «ανάσα αξιοπρέπειας».

Χαιρετίζει η κυβέρνηση τις εκδηλώσεις συμπαράστασης

Η κυβέρνηση χαιρετίζει για ακόμη μία φορά την πρωτοβουλία του κόσμου να διαδηλώσει κατά της λιτότητας, λέγοντας πως η στήριξη του λαού είναι η δύναμή της. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αποτελούν βασικό παράγοντα οι λαϊκές κινητοποιήσεις, σε δεκάδες πόλεις όλης της Ευρώπης, καθώς ενισχύουν την διαπραγματευτική θέση της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

«Η ελπίδα έδιωξε τον φόβο, οι ευρωπαϊκοί λαοί υπερασπίζονται την αξιοπρέπειά τους» σχολιάζει από την πλευρά της η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις κινητοποιήσεις στήριξης σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Όπως αναφέρει, οι πολίτες δίνουν ηχηρό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και αποφασιστική στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή