Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης υπέρ της Ελλάδας στο εξωτερικό

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015 20:36
UPD:20:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Φωτογραφία από συγκέντρωση στην Ελλάδα.

A- A A+

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ελληνικό λαό που ζητεί τον τερματισμό της λιτότητας θα πραγματοποιηθεί απόψε και στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργανωτικής επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν αρκετές ανθρωπιστικές, πολιτικές, πολιτιστικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις της αμερικανικής μεγαλούπολης, η συγκέντρωση θα γίνει μπροστά στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, στις 1:00 το πρωί (ώρα Ελλάδας).

Όπως επισημαίνεται, «στις 11 Φεβρουαρίου, χιλιάδες άνθρωποι σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης θα απαιτήσουν το τέλος της πολιτικής λιτότητας της Ε.Ε., που, για χρόνια, έχει υποβληθεί σε εκατομμύρια ανθρώπους και έχει δημιουργήσει μια ανθρωπιστική κρίση».

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι «μετά την εκλογή της ριζοσπαστικής αριστεράς, στις εκλογές του Ιανουαρίου, η νέα ελληνική κυβέρνηση αμφισβητεί την πολιτική της Ε.Ε. κατά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες».

Οι διοργανωτές καλούν τους φίλους τους στη Νέα Υόρκη να επιδείξουν την αλληλεγγύη τους στους λαούς της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Υπέρ της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης στο Eurogroup διαδήλωσαν εκατοντάδες Κύπριοι και Έλληνες αψηφώντας το βροχερό καιρό και το τσουχτερό κρύο.

Την εκδήλωση οργάνωσε το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ελλήνων πολιτών Κύπρου με την υποστήριξη του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, των Οικολόγων, της Συμμαχίας Πολιτών και του τουρκοκυπριακού κόμματος Ενωμένη Κύπρος, καθώς και διάφορες οργανώσεις.

Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν έξω από το Σπίτι της Ευρώπης κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει το μήνυμα ότι η πολιτική της λιτότητας έχει αποτύχει.

Με συνθήματα που έγραψαν σε πλακάτ και πανό ζήτησαν επίσης από την Ευρώπη ότι θα πρέπει να αφουγκραστεί τα μηνύματα που στέλνουν οι λαοί της αν θέλει να επιβιώσει ως ενωμένη οντότητα.

Επίσης απαίτησαν να διαμορφωθεί μία διαφορετική πραγματικότητα που θα επιτρέπει στους λαούς της Ευρώπης να ανασάνουν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή