Διαδοχικές επαφές Αλ. Τσίπρα στις Βρυξέλλες

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015 09:38
UPD:12:26
EPA/OLIVIER HOSLET

Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου ο Πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

A- A A+

Σειρά συναντήσεων με ηγέτες κρατών έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εν όψει της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον Βέλγο πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ, ενώ από τις 12.00 έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον και την πρωθυπουργό της Λετονίας Λαϊμντότα Στραουτζούμα.

Στις 13.00 θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων των συμμετεχόντων στη Σύνοδο Κορυφής με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και στις 13.45 θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας της Συνόδου Κορυφής.

Ο κ. Τσίπρας επρόκειτο να συναντηθεί και με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, ωστόσο τελικά το ραντεβού ακυρώθηκε, καθώς ο κ. Ποροσένκο παραμένει στο Μινσκ. 

Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου ο Πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης ανέφερε πως δεν υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, αν και όπως είπε, δεν θα ήταν παράλογο να υπάρξει άτυπη συνάντηση μεταξύ τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή