Γ. Σακελλαρίδης: Δεν δεχόμαστε τη διατυπώση «παράταση του προγράμματος»

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015 09:19
UPD:09:44
SOOC/Konstantinos Tsakalidis

Όπως τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης, η ελληνική κυβέρνηση δεν επιδιώκει τη ρήξη, αλλά δεν θα υπογράψει ένα νέο μνημόνιο, ούτε θα εφαρμόσει πολιτικές που ο ελληνικός λαός απέρριψε στις 25 Γενάρη (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Η διατύπωση «παράταση του προγράμματος» ήταν ο λόγος που εμπόδισε την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος μετά το χθεσινό Eurogroup, όπως επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας στον Ant1.

«Η ελληνική πλευρά δεν μπορεί να δεχθεί κάποιες διατυπώσεις οι οποίες δείχνουν ότι υπάρχει μια εμμονή στο παρελθόν και σε μια παλιά πολιτική. (…) Δεν μπορεί να δεχθεί μία διατύπωση που την αναγκάζει να αναγνωρίσει ότι θα συνεχίσει ένα πρόγραμμα που οδήγησε την ελληνική κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση, αλλά ταυτόχρονα έχει βαλτώσει την ελληνική οικονομία», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης, η ελληνική κυβέρνηση δεν επιδιώκει τη ρήξη, αλλά δεν θα υπογράψει ένα νέο μνημόνιο, ούτε θα εφαρμόσει πολιτικές που ο ελληνικός λαός απέρριψε στις 25 Γενάρη.

Εξέφρασε πάντως την εκτίμηση ότι υπάρχει ένα «καλό πλαίσιο συνεννόησης» με τους εταίρους και ότι «κινούμαστε σε ένα καλό δρόμο» ώστε να βρεθεί τελικά μία λύση.

Σε συνέντευξή του στη συνέχεια στο Mega, ο κ. Σακελλαρίδης διέψευσε δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο υποστήριζε ότι οι Γιάννης Δραγασάκης και Γιάννης Βαρουφάκης είχαν συμφωνήσει με τη διατύπωση για το κοινό ανακοινωθέν και ότι ο Πρωθυπουργός ήταν εκείνος που το απέρριψε. «Είμαι σε θέση να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο ο Γιάννης Βαρουφάκης όσο και ο Γιάννης Δραγασάκης ήταν σκεπτικοί αναφορικά με τη διατύπωση της κοινής ανακοίνωσης και απλά η επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, επιβεβαίωσε τις αμφιβολίες τους», επεσήμανε.

Με δηλώσεις του τέλος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως δεν υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, αν και όπως είπε, δεν θα ήταν παράλογο να υπάρξει άτυπη συνάντηση μεταξύ τους.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή