Συνομιλίες για την Ουκρανία με φόντο νέες αιματηρές επιθέσεις

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015 11:11
UPD:14:18
REUTERS/VASILY FEDOSENKO

Δημοσιογράφοι περιμένουν την έναρξη των συνομιλιών για την Ουκρανία στο Μινσκ.

A- A A+

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με στόχο την αναζήτηση διπλωματικής λύσης στην ουκρανική κρίση αναμένεται να προσέλθουν σήμερα οι πρόεδροι της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Γαλλίας, καθώς και η καγκελάριος της Γερμανίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, ο Φρανσουά Ολάντ και η Άγκελα Μέρκελ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία έκαναν μία σύντομη ανασκόπηση της κατάστασης και συμφώνησαν «να καταβάλουν κάθε προσπάθεια μέχρι τέλους» και να μεταβούν στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας το απόγευμα, όπου θα συναντηθούν με τους προέδρους της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

EURONEWS

«Πρόκειται για τη ύστατη ευκαιρία για διαπραγμάτευση», δήλωσε νωρίτερα στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, σημειώνοντας πως πολλά ζητήματα παραμένουν άλυτα στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών συνομιλιών.

Στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος θα συμμετάσχει αύριο στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής για να ενημερώσει τους Ευρωπαίους ηγέτες για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

EURONEWS

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του στρατού, τουλάχιστον 19 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 78 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν φιλορώσοι αυτονομιστές κοντά στην στρατηγικής σημασίας πόλη Ντεμπάλτσεβε.

ASSOCIATED PRESS

Νωρίτερα, πηγές των φιλορώσων αυτονομιστών ανέφεραν πως τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από οβίδα που έπληξε υπαίθριο χώρο στάθμευσης λεωφορείων στο κέντρο του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή