Απέρριψε ο Σουλτς πρόταση Γλέζου να διεξαχθεί συζήτηση για τις επανορθώσεις

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015 10:59
UPD:16:10
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

A- A A+

Απέρριψε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς πρόταση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου να διεξαχθεί ειδική συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις, επικαλούμενος τον Κανονισμό.

Λαμβάνοντας τον λόγο επί διαδικαστικού, αμέσως μόλις άρχισε η συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου, ο κ. Γλέζος είπε ότι «έγιναν κάποιες δηλώσεις επικεφαλής πολιτικών ομάδων ότι κακώς εγείρεται θέμα από την Ελλάδα για τις γερμανικές αποζημιώσεις, χωρίς όμως αυτές οι δηλώσεις να απηχούν τις απόψεις του Ευρωκοινοβουλίου και κυρίως χωρίς προηγούμενα να έχουν συζητηθεί στην Ολομέλεια». 

Ωστόσο, πρόσθεσε, «θέμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις υπάρχει και είναι νομικά και οικονομικά τεκμηριωμένο».

Από την πλευρά του ο κ. Σουλτς  επικαλέστηκε τον Κανονισμό λειτουργίας του Σώματος, για να διευκρινίσει ότι το σχετικό αίτημα δεν μπορεί να γίνει δεκτό αυτήν τη στιγμή.

Είπε πάντως ότι σχετική συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις στην Ολομέλεια μπορεί να γίνει, αν συγκεντρωθούν 40 υπογραφές ευρωβουλευτών που να το ζητούν ή αν το ζητήσει, στη διάσκεψη των προέδρων, η επικεφαλής της Ενωτικής Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Γκάμπι Τζίμερ.

SYRIZA EUROPEAN PARLIAMENT

Σε σημερινές του δηλώσεις στον ΑΝΤ1 o κ. Γλέζος επέμεινε στη θέση του ότι η Γερμανία πρέπει να καταβάλει στην Ελλάδα τις επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο. «Και ένα μάρκο να ήταν πρέπει να πληρώσουν [...] και νομικά και ηθικά έχουμε δίκιο», τόνισε. 

Ο ευρωβουλευτής είπε ότι ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ «βρίσκεται εκτός πραγματικότητας», σχολιάζοντας τη χθεσινή του τοποθέτηση ότι η υπόθεση του κατοχικού δανείου νομικά έχει κλείσει. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή