Σούπερ Λίγκα: Ντέρμπι σε Τούμπα και Λεωφόρο

Κυριακή, 08 Φεβρουαρίου 2015 09:30
UPD:09:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ
A- A A+

Η 23η αγωνιστική, που συνεχίζεται σήμερα με τέσσερις αναμετρήσεις, μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική και να κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη μάχη για τον τίτλο, καθώς φιλοξενεί δύο ντέρμπι.

Το πρώτο, αυτονόητα, είναι εκείνο της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Το άλλο θα διεξαχθεί στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και το «Απόστολος Νικολαΐδης», όπου ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Παναιτωλικό.

Πως συνδέονται αυτά τα δύο παιχνίδια; Πολύ απλά, νίκες των φιλοξενούμενων θα σημάνουν ότι ο τίτλος ουσιαστικά κρίθηκε και φέτος, αφού ο Ολυμπιακός θα αποσπαστεί στην κατάταξη κατά 11 βαθμούς από «Δικέφαλο» και «πράσινους».

Πρακτικά δηλαδή ο πρωταθλητής θα αποκτήσει μια διαφορά που θα είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί με τις αγωνιστικές να λιγοστεύουν και τους «ερυθρόλευκους» να έχουν μόνο ένα παιχνίδι με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, το εκτός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Η πειραϊκή ομάδα, πάντως, ακόμη και να χάσει θα δει τη διαφορά να μειώνεται στους πέντε βαθμούς, που σημαίνει ότι και πάλι κρατά την τύχη στα χέρια της, την ώρα που για να χάσει την πρώτη θέση θα πρέπει να κάνει άλλες δύο ήττες και ταυτόχρονα οι «μνηστήρες» του τίτλου να συνεχίζουν με νίκες.

Το παιχνίδι της Τούμπας μονοπωλεί πάντως το ενδιαφέρον, για πολλούς λόγους: είναι το γόητρο, είναι η πάντα «θερμή» ατμόσφαιρα, είναι η ευκαιρία του ΠΑΟΚ να νικήσει για να βάλει τέλος στο σερί των αρνητικών αποτελεσμάτων, είναι όμως και η ευκαιρία του Ολυμπιακού να πάρει ρεβάνς για την ήττα στο «Γ. Καραϊσκάκης», απέναντι σε έναν αντίπαλο με αρκετά προβλήματα.

Ευχή όλων πάντως είναι η αναμέτρηση να ολοκληρωθεί χωρίς απρόοπτα και επεισόδια, καθώς η κατάσταση στις τάξεις των οπαδών του «Δικέφαλου» είναι... έκρυθμη, αφενός λόγω του αντίπαλου και αφετέρου εξαιτίας των αγωνιστικών προβλημάτων της ομάδας τους.

Ο Παναθηναϊκός, από την πλευρά του, θα έχει αρκετά δύσκολο έργο απέναντι στην εξαιρετική ομάδα του Παναιτωλικού, που προέρχεται από τις νίκες επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα (2-1) και το 4-0 απέναντι στον Εργοτέλη, ενώ είχε «ζορίσει» και τον Ολυμπιακό στο Φάληρο πριν ηττηθεί με 0-2.

Η ομάδα του Αγρινίου είναι πέμπτη και καταδιώκει τον Αστέρα Τρίπολης που βρίσκεται μια θέση πάνω, πραγματοποιώντας έξοχες εμφανίσεις και πείθοντας σε κάθε παιχνίδι ότι αποτελεί μία από τις καλύτερες ομάδες της Λίγκας.

Σημαντικά παιχνίδια από βαθμολογική άποψη είναι όμως κι εκείνα ανάμεσα σε Πανιώνιο-Κέρκυρα και Πλατανιά-Πανθρακικό, καθώς οι γηπεδούχοι φλέγονται για νίκες και βαθμούς, αφού οι μεν «κυανέρυθροι» βρίσκονται εντός της ζώνης υποβιβασμού, οι δε Κρήτες μόλις δύο πόντους πάνω από αυτή.

Το πρόγραμμα:

  • 15:00 Πανιώνιος-Κέρκυρα
  • 17:15 Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός
  • 17:15 Πλατανιάς-Πανθρακικός
  • 19:30 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις