Σούπερ Λίγκα: Μεγάλο «διπλό» ο ΠΑΣ Γιάννινα, 2-1, επί του Λεβαδειακού

Σάββατο, 07 Φεβρουαρίου 2015 16:54
UPD:16:56
INTIME SPORTS/ΠΥΘΑΡΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Λεβαδειακού με 2-1, στο εναρκτήριο ματς της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Οι Ηπειρώτες διατήρησαν το αήττητο που έχουν στις 7 τελευταίες αγωνιστικές (4 ισοπαλίες, 3 νίκες) και με το «τρίποντο» στη Λιβαδειά εξακολουθούν να... βλέπουν Ευρώπη μέσω των πλέι οφ. 

Τα πράγματα για το Λεβαδειακό, όσον αφορά την παραμονή του στην κατηγορία, παραμένουν δύσκολα. Οι Βοιωτοί έμειναν χωρίς νίκη για 4ο σερί ματς (2 ήττες, 2 ισοπαλίες), ενώ σε δεύτερο διαδοχικό εντός έδρας ματς έφυγαν με «σκυμμένα τα κεφάλια».

Χωρίς να είναι καλύτερος στα πρώτα 45 λεπτά, ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να μπει με προβάδισμα στ΄ αποδυτήρια. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 38΄, μετά το κόρνερ που εκτελέστηκε και το σουτ του Τσουκαλά, ο Τζημόπουλος έβαλε το πόδι κι αλλοίωσε την πορεία της μπάλας στέλντονάς τη στα δίχτυα του Σηφάκη (0-1).

Ο Λεβαδειακός που μέχρι το λεπτό εκείνο είχε την υπεροχή, αλλά όχι «καθαρή» ευκαιρία, δε μπόρεσε να αντιδράσει στα λεπτά που απέμεναν για τη λήξη του ημιχρόνου. Σε όλο το 45λεπτο, οι γηπεδούχοι είχαν κάποια σουτ με τον Πελέ που δε βρήκαν στόχο, ένα επίσης του Μιλάζες που μπλόκαρε ο Βελλίδης, αλλά σε γενκές γραμμές δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί για την εστία του γκολκίπερ του ΠΑΣ.

Μη έχοντας άλλη επιλογή στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη έπαιξαν ακόμη πιο επιθετικά και δικαιώθηκαν στο 68΄ με το γκολ της ισοφάρισης από τον Κατίδη. Στην πρώτη του συμμετοχή από την ημέρα που εντάχθηκε στο δυναμικό των Βοιωτών από τη Βέροια, ο νεαρός μέσος με σουτ από το ύψος του πέναλτι έφερε το ματς στα ίσια (1-1).

Οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων δεν κράτησαν παρά μόνο 5 λεπτά. Στο 63΄ ο Μανιάς έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους Γιαννιώτες, με το 8ο εφετινό του γκολ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά ήταν εμφανές ότι επηρρεάστηκαν ψυχολογικά από το γρήγορο γκολ που δέχτηκαν μετά την ισιοφάριση. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το τέλος του ματς δεν ανησύχησαν ούτε μία φορά την εστία του Βελλίδη. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις