Πολιτική συμφωνία εντός δύο μηνών επιδιώκει η κυβέρνηση

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2015 10:39
UPD:10:41
FOSPHOTOS/Menelaos Myrillas

Μετά τις χθεσινές εξελίξεις κυβερνητικοί κύκλοι στη Αθήνα έλεγαν ότι «η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους είναι πλέον γεγονός».

A- A A+

H επίτευξη μιας πολιτικής συμφωνίας με τους εταίρους εντός του επόμενου διμήνου είναι ο βασικός στόχος της κυβέρνησης, όπως δήλωσαν χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη η κυβέρνηση θα έχει έτοιμες τις αναλυτικές προτάσεις της περί το τέλος του μηνός, ενώ από την πλευρά του ο κ. Δραγασάκης, δήλωσε στο Mega ότι με βάση τον σχεδιασμό η επίτευξη πολιτικής συμφωνίας θα καταστήσει περιττό το αίτημα για τεχνική παράταση του προγράμματος και θα καλύπτει την ΕΚΤ σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα των τραπεζών.

Μετά τις χθεσινές εξελίξεις και κυρίως μετά την παρέμβαση του προέδρου των ΗΠΑ κατά της λιτότητας και των επαφών που είχε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ στο Παρίσι με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν κυβερνητικοί κύκλοι στη Αθήνα έλεγαν ότι «η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους είναι πλέον γεγονός» και ότι η Ελλάδα συζητά με τους εταίρους της «για τον τερματισμό της αδιέξοδης τοξικής λιτότητας καθώς και για την ανεύρεση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης».

Παράλληλα σημείωναν ότι «είναι πραγματικά εξωφρενικό να εγκαλείται η κυβέρνηση γιατί δεν εξαπάτησε τους πολίτες, εφαρμόζοντας ένα διαφορετικό πρόγραμμα από αυτό που ψήφισαν».

Οι ίδιοι κύκλοι, πέρα από μπαράζ θετικών δηλώσεων Ευρωπαίων αξιωματούχων για την ανάγκη τερματισμού της λιτότητας, σημείωναν πως και η χθεσινή «μεγαλειώδης συγκέντρωση του Podemos αποτελεί δείγμα των αλλαγών που συντελούνται στην Ευρώπη» για να καταλήξουν ότι η Ν.Δ. όχι μόνο δεν στηρίζει την εθνική προσπάθεια της διαπραγμάτευσης, αλλά «ταυτίζεται με τις πιο ακραίες φωνές της λιτότητας και των μνημονίων» και «χάριν του μικροκομματικού συμφέροντος επενδύει στην αποτυχία της Ελλάδας και την ασφυξία της κοινωνίας».

Τέλος, σημείωναν ότι ταυτόχρονα με τα ζητήματα διαπραγμάτευσης, άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν χθες τη χώρα με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να συγκαλεί άμεσα ευρεία σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος, παρουσία  του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γ. Σακελλαρίδη και με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Υποδομών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να εξεταστούν και να αντιμετωπιστούν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο οι ζημιές που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Άρτας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή