Ασταμάτητη η Ξάνθη, 2-1 τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία

Κυριακή, 01 Φεβρουαρίου 2015 19:07
UPD:19:20
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Η Ξάνθη έδωσε συνέχεια στην εκπληκτική πορεία της, καθώς μόλις τρεις ημέρες μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού και την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, «χτύπησε» και στη Βοιωτία επικρατώντας του Λεβαδειακού με 2-1, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής. 

Οι Ακρίτες ξεκίνησαν πιο δυνατά και στο 17ο λεπτό έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Βασιλακάκης στόπαρε την μπάλα και με έναν «κεραυνό» εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη.

Με καλή τακτική η ομάδα του Ράσβαν Λουτσέσκου διατήρησε την κατοχή και στο 29ο λεπτό άνοιξε το σκορ, όταν ο Κλέιτον εκτέλεσε φάουλ λίγο κάτω από τη σέντρα, ο Σηφάκης δεν έκανε έξοδο, οι αμυντικοί «κόλλησαν» και ο προωθημένος Γκομσί έγραψε αφύλαχτος το 0-1 με κεφαλιά. 

Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία τους, όταν στον «πανικό» που δημιούργησαν στην περιοχή της Ξάνθης συνεχή σουτ, εκείνο του Σοτέλο έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Κυριακίδη.

Ενώ όμως φαινόταν ότι οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη ανακάμπτουν, στο 39ο λεπτό ο διαιτητής Ηλίας Σπάθας απέβαλε τον Ζίτο, που πάτησε στον αστράγαλο τον Καπετάνο.

Παρόλα ταύτα, ο Λεβαδειακός κατάφερε να αιφνιδιάσει στο ξεκίνημα της επανάληψης, όταν στο 49΄ και ύστερα από εκτέλεση φάουλ ο Τομάς γύρισε την μπάλα με το κεφάλι και ο Βούκσεβιτς με προβολή ισοφάρισε.

Η συνέχεια ανήκε όμως και πάλι στους φιλοξενούμενους, η πίεση των οποίων τελεσφόρησε στο 59΄, όταν ο Καπετάνος, μετά από εξαιρετική κίνηση του Βασιλακάκη έγραψε το 1-2, που έμελλε να είναι το τελικό σκορ. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις