Σούπερ Λίγκα: Ευκαιρία για το +5 ο Ολυμπιακός

Κυριακή, 01 Φεβρουαρίου 2015 09:30
UPD:13:08
ACTION IMAGES PRESS AGENCY/ACTION IMAGES

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Η χθεσινή εντός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναιτωλικό (1-2) δημιούργησε νέα δεδομένα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, με ευνοημένο τον προπορευόμενο Ολυμπιακό.

Η διαφορά των «ερυθρόλευκων» από τον δεύτερο «Δικέφαλο» παρέμεινε στους δύο βαθμούς, με προοπτική να φτάσει στους πέντε αν ο πρωταθλητής Ελλάδας περάσει νικηφόρα απόψε από τη Βέροια, στην οποία φιλοξενείται.

Ο Ολυμπιακός διάγει περίοδο αξιοπρόσεκτης σταθερότητας από την ημέρα που στον πάγκο του κάθισε ο Βίτορ Περέιρα, έχει αποκτήσει συμπαγέστατη αμυντική λειτουργία, όπως άλλωστε αποδεικνύει το παθητικό του ενός τέρματος στους τελευταίους πέντε αγώνες της, ενώ επιθετικά δημιουργεί πλέον πολλές ευκαιρίες και έχει σκοράρει 19 γκολ στα ίδια παιχνίδια.

Η «βασίλισσα του βορρά», από την πλευρά της, διάγει εξαιρετική περίοδο και είναι πολύ καλή μεσοεπιθετικά, αλλά το κίνητρο της πειραϊκής ομάδας είναι πολύ μεγάλο, καθώς αν ξεπεράσει επιτυχώς το «εμπόδιό» της αποκτά σεβαστή διαφορά από τον βασικό έως τώρα αντίπαλό του για τον τίτλο.

Μεγάλο κίνητρο έχει όμως και ο Παναθηναϊκός, που υποδέχεται τον Πλατανιά στον πρώτο αγώνα της ημέρας. Οι «πράσινοι» προέρχονται από άδοξο εντός έδρας αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδας (από την Ξάνθη), αλλά αν νικήσουν τους Κρήτες πλησιάζουν τη δεύτερη θέση στους τρεις βαθμούς, ενώ θα παίξουν με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδό τους.

Πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση αναμένεται στη Λιβαδειά, όπου ο μεταγραφικά ενισχυμένος Λεβαδειακός θα αντιμετωπίσει την Ξάνθη που προέρχεται από τον θρίαμβο στο Κύπελλο και τον αποκλεισμό του κατόχου του τίτλου, ενώ στο ντέρμπι της δυτικής Ελλάδας ο ΠΑΣ Γιάννινα θα υποδεχθεί στους «Ζωσιμάδες» την Κέρκυρα. 

Το πρόγραμμα της Κυριακής: 

  • 15:00 Παναθηναϊκός-Πλατανιάς
  • 17:15 Λεβαδειακός-Ξάνθη
  • 17:15 ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα
  • 19:30 Βέροια-Ολυμπιακός

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις