Χεζμπολάχ προς Ισραήλ: Δεν θέλουμε γενική πολεμική σύρραξη

Μήνυμα στο εβραϊκό κράτος μέσω διαύλων του ΟΗΕ
Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 13:16
UPD:13:21
REUTERS/BAZ RATNER

Οι δύο στρατιώτες, οι οποίοι σκοτώθηκαν από επίθεση της Χεζμπολάχ με αντιαρματικές ρουκέτες σε ισραηλινό στρατιωτικό κονβόι, ετάφησαν την Πέμπτη.

A- A A+

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έλαβε μήνυμα από τη ριζοσπαστική σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ, στο οποίο αναφέρεται ότι η τελευταία δεν επιθυμεί γενική κλιμάκωση της σύρραξης, μετά τις συγκρούσεις της Τετάρτης στα σύνορα, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους δύο Ισραηλινοί στρατιώτες και ένας κυανόκρανος του ΟΗΕ.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μοσέ Γιααλόν τόνισε ότι, παρά το σχετικό μήνυμα, το οποίο μεταβιβάστηκε δια της οδού του ΟΗΕ, ο ισραηλινός στρατός «παραμένει έτοιμος».

Οι δύο στρατιώτες, οι οποίοι σκοτώθηκαν από επίθεση της Χεζμπολάχ με αντιαρματικές ρουκέτες σε ισραηλινό στρατιωτικό κονβόι, ετάφησαν την Πέμπτη.

EURONEWS

Ο κυανόκρανος ο οποίος σκοτώθηκε από τις ισραηλινές οβίδες - απάντηση στον νότιο Λίβανο ήταν Ισπανός.

Χεζμπολάχ και Ισραήλ έχουν διεξαγάγει ήδη έναν ιδιαίτερα αιματηρό πόλεμο στο έδαφος του νότιου Λιβάνου, το 2006, ο οποίος έληξε χωρίς καθαρό νικητή.

Η λιβανική οργάνωση, η οποία στηρίζεται τόσο από το Ιράν όσο και από το καθεστώς Άσαντ της Συρίας, το οποίο και η ίδια με τη σειρά της στηρίζει ενάντια στους - κυρίως σουνίτες - αντικαθεστωτικούς αντάρτες στον συριακό εμφύλιο πόλεμο, δεν φαίνεται να επιθυμεί να ανοίξει δεύτερο μέτωπο και στα σύνορα Λιβάνου - Ισραήλ.

Οι Ισραηλινοί ηγέτες, από την άλλη πλευρά, δίνουν τη μάχη των πρόωρων εκλογών τον Μάρτιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή