Παραιτήθηκαν πέντε στελέχη του αντιισλαμικού κινήματος PEGIDA

Μετά και την παραίτηση του ηγέτη του
Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015 18:17
UPD:29/01/2015 09:36
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

Μεταξύ των παραιτηθέντων είναι η Κατρίν Έρτελ, 37 ετών ιδρυτικό στέλεχος του PEGIDA («Ευρωπαίοι Πατριώτες Εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης»), η οποία εκπροσώπησε το κίνημα πριν 10 ημέρες στο γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

A- A A+

Πέντε στελέχη του γερμανικού αντιισλαμικού κινήματος PEGIDA παραιτήθηκαν την Τρίτη το βράδυ, σχεδόν μία εβδομάδα μετά την αποχώρηση του ηγέτη του κινήματος Λουτς Μπάχμαν, ανέφερε ο γερμανικός Τύπος.

Μεταξύ των παραιτηθέντων είναι η Κατρίν Έρτελ, 37 ετών ιδρυτικό στέλεχος του PEGIDA («Ευρωπαίοι Πατριώτες Εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης»), η οποία εκπροσώπησε το κίνημα πριν 10 ημέρες στο γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, σύμφωνα με πολλά μέσα, μεταξύ αυτών και με το περιοδικό Stern.

EURONEWS

Η αποχώρησή της επιβεβαιώθηκε στην εφημερίδα Bild από έτερο στέλεχος του PEGIDA, τον Ρενέ Γιαν, ο οποίος επίσης παραιτήθηκε μαζί με τον Άχιμ Έξνερ, τον Μπερντ-Φόλκερ Λίνκε και τον Τόμας Τάλακερ.

«Ο λόγος είναι η διατήρηση του (πρώην ηγέτη Λουτς) Μπάχμαν στην οργανωτική ομάδα και η ελλιπής οριοθέτηση με το LEGIDA της Λειψίας», ένα κίνημα που θεωρείται πιο ακραίο, εξήγησε ο κ. Γιαν.

Ο Λουτς Μπάχμαν, ο 42χρονος καταδικασμένος για ληστεία ηγέτης του κινήματος, παραιτήθηκε στις 21 Ιανουαρίου, αφού η γερμανική εφημερίδα Bild δημοσίευσε στο πρωτοσέλιδό της μια φωτογραφία στην οποία πόζαρε με χτένισμα και μουστάκι α λα Χίτλερ, που αρχικά είχε αναρτήσει στη σελίδα του στο Facebook.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή